Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Základná škola z pekla: Deti sedia medzi potkanmi a ďalšie hrôzy!

Základná škola 106 v Queense
Základná škola 106 v Queense (Zdroj: nelliganwhite.com)

NEW YORK - Mnohým základným školám na Slovensku chýbajú financie a na základné vybavenie či renováciu sa musia skladať rodičia žiakov. Pohľad na deti učiace sa v triede s opadanou omietkou alebo "krívajúcimi" lavicami totiž veľmi príjemný nie je. Ale verte, môže to byť aj horšie. Oveľa.

Nedeľňajšie vydanie denníka New York Post zverejnilo článok, v ktorom sa píše o najhoršej základnej škole v meste. Podmienky, ktoré panujú na Public School 106 vo štvrti Queens, sú podľa všetkého naozaj na zamyslenie. Tunajší žiaci nemajú k dispozícii poriadne knihy angličtiny a matematiky a na hodiny telocviku, vedy či umenia môžu rovno zabudnúť. Niečo také tu totiž neexistuje.

Ak sa náhodou stane, že nejaký učiteľ ochorie alebo sa z iných dôvodov nemôže dostaviť na vyučovanie, smola. Náhradní pedagógovia tu nie sú a škola ich v prípade potreby ani nezabezpečuje. Namiesto toho sa deťom púšťajú filmy, aby sa nejako zabavili, alebo len tak posedávajú v učebniach, po ktorých behajú potkany a cítiť v nich zvierací moč.

"Hodiny vedy som mávala najradšej. Ale učiteľka odišla a spolu s ňou aj predmet," okomentovala žalostnú situáciu na škole dvanásťročná Heaven Talaverová. "Táto škola je totálna diera, ale nikoho to nezaujíma. Nikto sem nepríde a neskontroluje to tu," dodal jeden z miestnych obyvateľov.

Po zverejnení článku išiel situáciu preveriť miestna školská kancelárka Dorita Gibsonová. Okrem iného sa stretla s riaditeľkou Marcellou Sillsovou, ktorú denník viní z toho, že práve ona má veľký podiel na tom, v akom stave sa zariadenie momentálne nachádza.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu