Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slová, ktoré by nechcel vysloviť nikto: Čo hovoria väzni tesne pred popravou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: tardis.wikia.com)

AUSTIN - Už viac ako tridsať rokov zapisujú väznice v americkom štáte Texas posledné slová väzňov pred popravou. Táto databáza je verejne prístupná a nedávno do nej pribudli tie, ktoré tesne pred smrťou zazneli z úst päťstého odsúdeného.

Texas je po Kalifornii a Floride tretím americkým štátom s najväčším počtom popravených väzňov. Koncom júna popravil v poradí už päťstého odsúdeného. V tejto súvislosti viaceré médiá zverejnili posledné slová odsúdených predtým, než sa definitívne odobrali na druhý svet. Z týchto slov človeka až zamrazí. Niektorí väzni sa kajajú a prosia o odpustenie, iní sa zas stále snažia presvedčiť okolie o tom, že sú nevinní. Veď posúďte sami.

- "Veľa ľudí vraví, že som ich nezabil. Ale ja som to naozaj spravil" (Elroy Chester, v roku 1998 zavraždil piatich ľudí)

- "Povedzte môjmu synovi, že ho veľmi ľúbim. Boh vám žehnaj. Do toho, Dallaskí Kovbojovia!" (Jesse Joe Hernandez, baterkou ubil na smrť desaťmesačného chlapca)

- "Toto nie je prehra, ale výhra. Viete, kam idem. Idem domov, aby som mohla byť s Ježišom" (Kimberly McCarthyová, v roku 1997 pod vplyvom drog zavraždila svoju susedku)

- "Zaslúžim si to. Odkážte každému, že im dávam zbohom" (Charles William Bass, zavraždil policajta)

- "Rád by som sa ospravedlnil rodine obete. Nemyslím si, že vám moje slová nejak pomôžu, ale dúfam, že mi jedného dňa s Božou pomocou odpustíte" (Cornelius Goss, vlámal sa do domu a zabil jeho majiteľa)

- "Chcem, aby ste vedeli, že hovorím pravdu, keď vravím, že som tie deti nezabil. Naozaj som nikoho nezavraždil" (David Spence, ktorého odsúdili za vraždu troch detí)

- "Nič z tohto sa nemalo stať, ale o chvíľu umriem a už sa ničoho nebojím. Viem, že som spravil chybu. Nemôže za to nikto, len ja sám" (James Colburn, zabil ženu po tom, ako sa s ním odmietla vyspať)

- "Nechcem nič povedať pane. Môžete ma poslať rovno za mojím Nebeským Otcom" (Larry Wooten, v roku 1996 zavraždil starší pár)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu