Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Náhľad do budúcnosti: Takto majú ľudia vyzerať o 100-tisíc rokov!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Nickolay Lamm)

WASHINGTON - Americký umelec Nickolay Lamm vytvoril štyri sci-fi ilustrácie zobrazujúce vedeckú predstavu o tom, akými zmenami prejde ľudská tvár za 20-tisíc, 60-tisíc a 100-tisíc rokov. Jeho náčrty sú založené na hypotézach Dr Alana Kwana, odborníka na výpočtovú genomiku.

Výskum univerzity v anglickom Birminghame zistil, že súčasní ľudia sú vyšší ako tí, ktorí žili v stredoveku. Lamm vo svojej práci pokračoval v tomto trende a zameral sa na Kwanovu teóriu, že človek sa naučí manipulovať vlastnú DNA, takže si budeme môcť vybrať tie vlastnosti, ktoré považujeme za žiaduce.

Biologicky sa tak naše telá prispôsobia potrebám ako práca za zlých svetelných podmienok, ktorá bude vyvážená väčšími očami. Silnejšie viečka nám umožnia lepšiu ochranu pred účinkami kozmického žiarenia z vesmíru, čo nám zabezpečí aj hnedšia pokožka.

Kwan ďalej predpokladá, že zväčšujúci sa mozog si vyžiada aj väčšiu hlavu a rozšírenie nosných dierok. Toto všetko bude zároveň súvisieť s kolonizáciou okolitých planét. Väčšími dierkami prijmeme viac vzduchu a hustejšie vlasy nás ochránia pred zimou. Informoval portál huffingtonpost.com.

 

Človek v súčasnosti.
Zobraziť galériu (4)
Človek v súčasnosti.  (Zdroj: Nickolay Lamm)

O 20-tisíc rokov.
Zobraziť galériu (4)
O 20-tisíc rokov.  (Zdroj: Nickolay Lamm)

O 60-tisíc rokov.
Zobraziť galériu (4)
O 60-tisíc rokov.  (Zdroj: Nickolay Lamm)

O 100-tisíc rokov.
Zobraziť galériu (4)
O 100-tisíc rokov.  (Zdroj: Nickolay Lamm)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu