Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Mladík urobil zo starej obrazovky smrtiacu solárnu zbraň!

(Zdroj: YouTube)

USA - Američan Grant Thompson sa vie vždy vynájsť a z nepotrebných vecí urobiť niečo výnimočné. Tentokrát sa vžil do úlohy MacGyvera tak dokonale, že zo starej televíznej obrazovky spravil obrovskú lupu, ktorá dokáže zapáliť alebo roztaviť rôzne objekty. Rozhodne to teda nie je žiadna zábavka pre deti.

Z troch vrstiev obrazovky si mladík vybral tú najzadnejšiu, tzv. Fresnelovu šošovku. Potom ju umiestnil do rámu, aby sa mu s ňou lepšie manipulovalo. Thompson uvádza, že vzniknutá teplota dosiahla aj viac ako tisíc stupňov Celzia. Bez problému tak pomocou šošovky roztavil kovové mince alebo vypálil diery do betónu.

Vynaliezavý kutil vyskúšal pod svojou lupou aj potraviny. Pivo vo fľaši sa začalo variť už po niekoľkých sekundách, až sklo nakoniec explodovalo. Zaujímavý bol aj pokus s vajíčkom. Jeho plocha totiž bola tak reflexná, že sa na rozdiel od párkov nespálilo a pochutnala si na ňom celá rodina.

V Američanovom podaní vyzerá všetko jednoducho, ale to je len zdanie. Thompson varuje, že ide o nebezpečnú záležitosť. "Tento projekt by nemal byť vykonávaný bez dohľadu dospelých a bez dostatočnej praxe. Nesprávne použitie by mohlo viesť k vážnemu zraneniu alebo smrti. Teplo generované Fresnelovou šošovkou môže dosahovať viac než tisíc stupňov Celzia a spôsobiť veľké škody," uviedol podľa portálu novinky.cz kutil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu