Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Toto vás pobaví: VIDEO ukazuje, ako vyzeráme pri kýchaní!

Kýchanie môže niekedy vyzerať naozaj nechutne
Kýchanie môže niekedy vyzerať naozaj nechutne (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Intenzita kýchania je u každého z nás iná. Kým niektorých v snahe zadržať ho pri tom ani nepočuť, iní zas spustia taký ohlušujúci "rachot", že tým absolútne odrovnajú svoje okolie. Istý švédsky fotograf sa rozhodol, že tento bežný ľudský reflex zveční a výsledok veru stojí za to.

Pri kýchaní sa patrí dať si ruku pred ústa. Inak sa môže stať, že spŕškou slín či hlienu pokrstíte svojich kolegov alebo priateľov. Ulfovi Lundinovi (47) napadlo, že by mohol človeka pri tejto činnosti zachytiť.

Fotograf si pri tejto príležitosti pozval do štúdia niekoľko ľudí a požiadal ich, aby kýchli pred kamerou. Potom vytvoril sériu snímok nazvanú Bless You (v preklade Na zdravie) a následne aj takmer polhodinové video. Hoci je staršieho dáta, zo svojej aktuálnosti nič nestratilo.

Záznam zobrazuje účastníkov projektu v tých najsmiešnejších grimasách, ktoré sú ale na druhej strane úplne prirodzené. Ak sa však chcete vyhnúť spoločenskému faux pas, radšej si ústa predtým, ako kýchnete, zakryte.

Odborníci odhadujú rýchlosť kýchania na vyše 1000 kilometrov za hodinu, čo je takmer tak rýchlo, ako rýchlosť zvuku. Je veľmi efektívne, pretože využíva svaly na tvári, krku aj hrudi. Mnohí ľudia si myslia, že keby pri kýchaní nezatvorili oči, vybehnú im z jamôk. Hoci to nie je pravda, lekári aj tak odporúčajú, aby sme sa nesnažili mať pri tom oči otvorené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu