Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Zakázaná FOTO princeznej Diany (†36): Neznámy mladík a fľaša whisky!

Diana s neznámym mladíkom
Diana s neznámym mladíkom (Zdroj: guardian.co.uk)

LONDÝN - Bola najfotografovanejšou ženou svojej generácie. Každá snímka zosnulej princeznej Diany, ktorá ešte nebola publikovaná, sa preto pokladá za veľkú vzácnosť. Tak je to aj v prípade fotografie, ktorá sa na verejnosti objavila len tento týždeň.

Čiernobiely záber pochádza pravdepodobne z roku 1980 a vznikol počas lyžovačky vo švajčiarskych Alpách. Jedna z najobdivovanejších žien sveta, ktorá v roku 1997 tragicky zahynula, mala v tom čase devätnásť rokov a je na nej zachytená s neznámym mladíkom. Ten sa po jej boku objavoval predtým, než sa vydala za princa Charlesa.

Zakázaná FOTO princeznej Diany
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: guardian.co.uk)

Diana na fotke leží na posteli, pričom spomínaný kamarát  si o ňu podopiera knihu. Na okne vidno fľašu whisky značky Johnnie Walker. Niektoré zdroje uvádzajú, že oným tajomným mužom by mohol niekdajší Dianin nápadník Rory Scott.

Autor snímky ju vo februári 1981, dva dni po oznámení zásnub s princom z Walesu, predal denníku Daily Mirror. Vtedajší editor ju ale nakoniec nezverejnil, pretože zrejme nechcel zdiskreditovať budúcu manželku následníka trónu. To by vysvetľovalo nápis na nej "Not to be published", čo v preklade znamená "Nepublikovať". 

Aukčná spoločnosť RR Auctions, ktorá fotku momentálne vlastní, ju ponúkla do dražby, ktorá sa bude konať medzi 17. a 24. januárom. Jej cena sa podľa odhadov vyšplhá poriadne vysoko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu