Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Falzifikát hitom: Dramatické VIDEO o orlovi unášajúcom dieťa je podvod!

(Zdroj: YouTube)

MONTREAL - Na serveri pre zdieľanie videí Youtube sa objavilo video, ktoré vyvolalo šok nielen v internetovej komunite. Orol skalný sa v parku v Montreale zniesol k dieťaťu a pokúšal sa ho uniesť. Po chvíli ho ale pustil na zem. Ku klipu, ktorý ihneď vyvolal na internete aktívnu debatu o tom, či ide o skutočnú udalosť, sa nakoniec prihlásili autori. Sú nimi kanadskí študenti, ktorí priznali, že ide o umelý výtvor.

Minútový klip mal vzniknúť v parku Mont Royal v kanadskom Montreale. Najprv je vidieť, ako sa veľký majestátny orol vznáša vo vzduchu. Kamera potom zachytáva, ako sa dravec zrazu spustí dole, schytí do pazúrov za zimný kabát dieťa stojace na lúke a chvíľu ho nesie vo výške asi jeden meter.

Kameraman najprv vykríkne "Do r**i!", potom beží k vydesenému dieťaťu a snaží sa ho upokojiť. Dieťa plače, ale zdá sa byť nezranené.

Pod videom sa okamžite rozvinula diskusia o pravosti videa. "Najbláznivejšie video, aké som za dlhú dobu videl," uviedol jeden používateľ. "Smrdí to podvodom," napísal novinár a odborník na internet Alexandre Hervaud.

Že video nezachytáva skutočnú udalosť, odhalilo zakrátko kanadské Centrum pre animáciu a dizajn (CAD) v Montreale, ktoré ponúka vzdelávacie kurzy o technikách animácie. Uviedlo, že video s orlom vyrobili štyria jeho študenti pre skúšku z trojrozmernej animácie. Dieťa a orla vytvorili v 3D animácii a integrovali do skutočnej scény.

Už vlani si CAD dovolilo podobný žartík, keď zverejnilo klip s tučniakom, túlajúcim sa Montrealom.

Orol chcel uniesť dieťa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu