Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vianočná pošta oficiálne odštartovala v Bratislave

Vianočná pošta Zobraziť galériu (6)
Vianočná pošta (Zdroj: slovenska posta)

BRATISLAVA - Tento rok môžu deti na celom Slovensku už po štrnásty krát písať svoje želania priamo Ježiškovi, na známu adresu 999 99 JEŽIŠKO. Populárna detská akcia Vianočná pošta oficiálne odštartovala v bratislavskom nákupnom centre CENTRAL, kde sa zároveň nachádza jediná oficiálne otvorená vianočná schránka na Slovensku. Za štrnásť rokov existencie Vianočnej pošty na Slovensku poslalo svoje priania Ježiškovi už takmer 1,2 milióna detí.

 

Slovenská pošta v spolupráci s  Centralom pripravila tento rok nezabudnuteľný zážitok pre deti i dospelých v podobe oficiálneho spustenia Vianočnej pošty. Na malých, ale aj veľkých návštevníkov čakali špeciálne vianočné pohľadnice so známou adresou 999 99 JEŽIŠKO, skvelá predvianočná atmosféra a bohatý program. Priamo na mieste mohli deti písať svoje želania Ježiškovi a hádzať pohľadnice a listy do špeciálnej vianočnej poštovej schránky.

K vrcholom podujatia patrilo spoločné vystúpenie 50 talentovaných spevákov z Bratislavského chlapčenského zboru a skupiny Hex. Deti sa tiež tešili z najpompéznejšieho vianočného stromčeka v Bratislave, ktorý má úctyhodných 15 metrov a na jeho výzdobu sa použilo až 10 000 svetiel. Podujatím sprevádzala známa moderátorka Vera Wisterová. Vianočnú schránku uviedli do života generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker a jeden z investorov Centrálu, Peter Lukeš.

Od začiatku Vianočnej pošty v roku 1999 svoje priania Ježiškovi poslalo už takmer  1,2 milióna detí, každý rok svoj priania Ježiškovi na Slovensku pošle takmer 90-tisíc detí. Tohtoročný prvý list poslalo dievčatko z Čadce už v októbri. Vianočná schránka bude umiestnená v Centrale do 24. decembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu