Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Facebook opäť v ohrození: Hackeri ho chcú vypnúť budúci týždeň!

Hackeri chcú vypnúť Facebook
Hackeri chcú vypnúť Facebook

BRATISLAVA - Hackeri združení v skupine Anonymous sa opäť vyhrážajú, že vypnú Facebook. Tentokrát sa má dňom "D" stať 5. november. Okrem neho chcú zaútočiť aj na herný gigant Zynga, pretože sa im nepáči, že chce prepustiť približne tritisíc zamestnancov.

Anonymous tak reaguje na nedávne oznámenie spoločnosti, pod ktorú patrí napríklad Farmville, že sa chystá prepustiť päť percent svojich zamestnancov. Podľa hackerov Zynga "svojich pracovníkov hádže cez palubu a pritom sama sedí na miliardách dolárov v hotovosti". Z pomsty chcú preto pustiť na trh hry, ktoré sa im podarilo ukradnúť zo serverov firmy.

Facebook sa počítačoví záškodníci chystajú napadnúť budúci pondelok. "Užívatelia Facebooku a zákazníci Zyngy, ak Zynga okamžite neupustí od svojho zámeru drastického prepúšťania zamestnancov, budeme nútení pristúpiť k tomuto radikálnemu kroku," uviedli Anonymous vo svojom vyhlásení.

Šéf Zyngy Mark Pincus však podľa vlastných slov nemá na výber, pretože za posledné tri mesiace vraj spoločnosť prišla o 57 miliónov dolárov (43,8 milióna eur). Plánuje preto zatvoriť niektoré svoje pobočky vo Veľkej Británii, USA a Japonsku. "Zvažovali sme to veľmi dlho, pretože si uvedomujeme, že tým ovplyvníme životy tisícov ľudí," vysvetlil Pincus.

Či naozaj zažijeme výpadok Facebooku, uvidíme budúci pondelok. Hackeri sa jeho vyradením z prevádzky vyhrážali už pred rokom, kedy na neho chceli zaútočiť 6. novembra. Nakoniec sa tak nestalo. Informácie priniesol portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu