Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Projekt nesmrteľnosti: Ruský magnát sľubuje večný život v roku 2045!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Projekt Iniciatíva 2045 je podnikateľským zámerom mediálneho magnáta Dmitrija Ickova (31), ktorý sľubuje večný život. Nesmrteľnosť si však najprv vyžaduje obrovskú investíciu - vývoj technológií bude stáť 50 miliárd dolárov.

Rus sa zameral na rozvoj robotiky a umelej inteligencie, ktorej cieľom je prenos ľudskej osobnosti do umelej kópie - avatara, k čomu ho inšpiroval rovnomenný film Jamesa Camerona.

"Tento výskum má potenciál oslobodiť vás aj väčšinu ľudí na tejto planéte od chorôb, staroby i smrti," zdôraznil Ickov v otvorenom liste bohatým ľuďom z Forbesovho rebríčka dolárových miliardárov na svete. Vyzýva ich, aby projekt podporili podobne ako on. Počet jeho stúpencov rastie, avšak ich mená neprezrádza.

Ickov počíta s tým, že sa do roku 2020 podarí vytvoriť robotickú kópiu ľudského tela s plnou funkčnosťou, ovládateľnú na diaľku. V tomto smere už rôzne tímy dosiahli nemalý pokrok a NASA už diaľkovo ovládaného humanoidného robota R2 vyslala aj do vesmíru.

Ďalšou fázou Ickovho projektu nesmrteľnosti má byť o ďalších päť rokov transplantácia mozgu do umelého tela. Aj tu už medicína dosiahla nemalých úspechov pri rozvoji rozhrania robotických protéz ovládaných priamo nervovými impulzmi.

Do roku 2035 by potom malo byť možné nahrať osobnosť človeka s jeho spomienkami do umelého mozgu. Ale to nemá byť posledný míľnik Iniciatívy. Zrejme preto, že aj mechanické telo a umelé mozgy môžu podliehať starnutiu. Do roku 2045 má byť preto možné nahrávať osobnosť do holografických avatarov. Informoval portál novinky.cz.

Nesmrteľnosť

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu