Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Britka si vyvolala liekmi z internetu potrat v 9. mesiaci!

Aký trest Sarah Cattovú čaká, rozhodne súd.
Aký trest Sarah Cattovú čaká, rozhodne súd. (Zdroj: The Sun)

LONDÝN - Angličanka Sarah Cattová (35) sa na súde v Leedse priznala k ohavnému činu. Iba týždeň pred pôrodom sa konečne rozhodla, že na príchod dieťaťa nie je pripravená, a tak si prostredníctvom liekov z internetu vyvolala potrat. Čo sa stalo s telíčkom donoseného dieťaťa, nie je zatiaľ známe.

Cattová s manželom držali celý prípad v tajnosti a príbuzní o ničom nevedeli. "Vôbec sa jej to nepodobá, bola to príjemná žena. Nikdy by som nepovedal, že niečo také urobí," čudoval sa šokovaný svokor Roger Catt. "Mala dve deti, ktoré milovala. Bola to obetavá matka a nevieme, že by mali v manželstve nejaké problémy. Toto nás úplne šokovalo."

Žena si liek, ktorý sa používa na vyvolanie potratu, kúpila cez internet. "Urobila to v poslednej fáze tehotenstva, dieťa mala porodiť už o týždeň. Cattová tvrdila, že tehotenstvo bolo ukončené legálne, ale legálne by to ani nebolo možné. Potrat môže byť vykonaný za normálnych okolností len do 24. týždňa tehotenstva, pokiaľ k tomu nie sú zdravotné dôvody. Toto ale nebol žiadny z týchto prípadov," povedala vyšetrovateľka.

Čo sa stalo s telom dieťaťa, polícia stále nevie. Žena s ňou totiž odmieta spolupracovať. Súd Cattovú po priznaní sa k činu, prepustil na kauciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu