Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Facebook opäť prináša novinku: Tentokrát sa zameral na fotky!

Práca s fotografiami bude odteraz oveľa ľahšia
Práca s fotografiami bude odteraz oveľa ľahšia (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Krátko po oznámení kúpy fotoaplikácie Instagram v hodnote jednej miliardy dolárov prišiel Facebook s novou správou. Na trh uvádza aplikáciu pre mobilné produkty spoločnosti Apple, ktorá ma uľahčiť a urýchliť pridávanie fotografií na sociálnu sieť.

"Facebook Camera" je určená pre posledné tri generácie smartfónov iPhone a iPad vybavený kamerou. Podporované sú smartfóny iPhone 3GS až 4S, multimediálny prehrávač iPod Touch v najnovšej generácii, tablety nový iPad a iPad 2.

"Facebook Camera používateľovi umožní (rovnako ako v Instagrame) svoje fotografie jednoducho upravovať, orezávať,  pridávať k nim rôzne filtre, označkovať ich menovkami, či aktuálnou lokalitou a takto vylepšené fotky následne hromadne odosielať a zdieľať na sociálnej sieti Facebook. Odosielanie fotografií aplikácia zabezpečí automaticky bez nutnosti akéhokoľvek prihlasovania alebo povolenia, keďže si z Nastavení iPhonu sama zistí používateľov asociovaný Facebook účet. Používateľ bude mať tiež podobne ako v Instagrame možnosť  prezerať si všetky zdieľané fotografie svojich známych, vo forme akejsi jednoduchej časovej osi," uvádza portál macweb.sk.

Aplikácia je zatiaľ dostupná len v anglicky hovoriacich krajinách, na slovenský AppStore príde neskôr.

Podľa Facebooku bude práca s fotkami odteraz malina

Facebook aplikácia

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu