Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Jedno z milióna: Dievčatku z chrbta vyrastala tretia ruka!

Dievčatko sa momentálne zotavuje zo zákroku Zobraziť galériu (3)
Dievčatko sa momentálne zotavuje zo zákroku (Zdroj: YouTube)

MULTAN - Minulý pondelok sa v Pakistane narodilo dievčatko, ktorému z chrbta vyrastala tretia ruka. Tento stav zapríčinila vzácna vrodená porucha, ktorá podľa lekárov postihuje len jedného človeka z milióna.

Dve ruky malo týždenné dievčatko na svojom mieste, k tomu jej z miesta neďaleko miechy vyrastala ešte tretia končatina. Jej otec Vakar Ahmad ju preto previezol do nemocnice v Multan. Pakistanský doktor Ghulam Sabir uviedol, že ide o vývojovú poruchu tkanív, ktorá takzvanú polyméliu (nadmerný počet končatín) zapríčinila.

Jedno z milióna: Dievčatku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Dieťa podstúpilo sériu najrôznejších vyšetrení, na základe ktorých sa chirurgovia rozhodli presahujúcu ruku chirurgicky odstrániť. Zákrok prebehol minulú sobotu, stav novorodenca je údajne uspokojujúci.

Dievčatko s troma rukami

Podobný prípad je známy z pakistanského Sukkuru, kde sa narodil chlapček so šiestimi nohami. Nadbytočné končatiny Umarovi Farukovi odstránili v polovici apríla. V maternici matky došlo k poruche vývoja a namiesto toho, aby sa vyvinuli zdravé dvojičky, embryá sa čiastočne prepojili a narodil sa jedinec s čiastočne vyvinutým parazitujúcim dvojčaťom prirastenom k telu. Informácie priniesol portál Novinky.cz.

Jedno z milióna: Dievčatku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu