Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

"Koniec sveta" vraj už raz nastal, za 10 dní zmizla všetka vegetácia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: mayancalendarpredictions.net)

PRAHA - Mnohí záhadológovia tvrdia, že tento rok nastane koniec sveta. Ak aj nepríde samotná apokalypsa, radikálnej zmene, aká sa udiala pred 5200 rokmi, sa vraj nevyhneme.

Koniec sveta si každý predstavuje inak. Vžitý obraz niektorých z nás, že sa planéta Zem rozpadne v prach a rozplynie sa vo vesmíre ako obláčik dymu, by sa s realitou pravdepodobne príliš nezhodoval. Podľa najnovších výsledkov skúmania expertov ale už raz nastal, a to pred niekoľko tisíc rokmi. Presne tak, ako to popisujú Mayovia v spise, v ktorom je aj predpovedaná apokalypsa 21. 12. 2012, uviedol Blesk.cz.

Americký profesor L. Thompson z univerzity v Ohiu na základe analýzy vzoriek z ľadovca Quelccaya v Peru zistil, že pred 5200 rokmi naozaj postihli danú oblasť prudké klimatické zmeny. Počas približne desiatich dní vraj zmizla pod snehom a ľadom všetka vegetácia.

Starí Mayovia vo svojom kódexe, ktorý vznikol niekedy okolo roku 1250 n.l., touto gigantickou zmenou klímy datujú začiatok nového sveta. Jeho koniec má nastať práve tento rok. Šanca, že sa tak stane, je podľa viacerých záhadológov o to väčšia, že sa Mayovia už raz trafili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu