Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Nechať žiť je správna voľba! 25. marec je Deň počatého dieťaťa

25. marec je Deň počatého dieťaťa
25. marec je Deň počatého dieťaťa (Zdroj: PR)

V posledných dňoch žilo celé Slovensko nedávnymi parlamentnými voľbami. Avšak ľudia sa musia denno denne rozhodovať v najrozličnejších otázkach, ktoré im prináša život. Jenou z tých najzávažnejších môže byť aj otázka neplánovaného tehotenstva. Každý deň zomrie na Slovensku pri umelom potrate priemerne 35 detí! Je to veľká tragédia nielen pre deti, ale tiež ich rodičov i celú spoločnosť. „Nechať žiť je správna voľba!“ – toto je odkaz kampane na ochranu práv počatých detí, ktorú v tomto týždni realizuje občianske združenie Fórum života.

Biela stužka

43 organizácií spojených vo Fóra života takýto spôsobom pozývajú občanov Slovenska k úcte k ľudskému životu od začiatku a k pomoci všetkým rodičom, ktorí potrebujú pomoc pri starostlivosti o svoje deti. Dobrovoľníci budú tento týždeň na námestiach v dvadsiatich zapojených mestách ponúkať  biele stužky, ktoré sú symbolom kampane.  Každá biela stužka na odeve je ako keby jeden hlas za ochranu každého počatého dieťaťa!

Prečo práve 25. marec?

25.marec je na Slovensku vyhlásený za pamätný „Deň zápasu za ľudské práva“ pre spomienku na sviečkovú manifestáciu z roku 1988. Tie sú dnes odopierané práve počatým deťom. Tento dátum je aj pripomienka odchodu prvého židovského transportu zo Slovenska do koncentračného tábora Osvienčim. Takisto kresťania na celom svete oslavujú v tento deň slávnosť Zvestovania Pána, čo je vlastne spomienka na počatie Ježiša Krista, vďaka čomu úcta k nenarodeným deťom bola v kresťanskej civilizácii samozrejmá po celé stáročia.

Pomoc existuje

Vždy existuje riešenie ako dať životu šancu. Aj v prípade, že zlyhá najbližšia rodina, je tu možosť poradenskej pomoci (poradňa Alexis, 0911 350 200 (T-Mobile), 0917 350 200 (Orange) www.alexisporadna.sk), konkrétnej pomoci v zariadeniach Fóra života a jeho členských organizáciách (projekt Zachráňme životy, 0911 756 026,  www.zachranmezivoty.sk), cez linku pomoci (0800 12 00 24 – bezplatne sa dovoláte 24 hodín denne z pevnej linky kdekoľvek na území SR) až po možnosť anonymných pôrodov a pomoc ďalších organizácií. Ak teda potrebuješ pomoc, čakáš nečakané dieťa, si v koncoch, život pre teba nemá zmysel a potrebuješ poradiť, tak potom neváhaj a kontaktuj Fórum života!

„Pred pár mesiacmi som sa ocitla v neľahkej situácii, keď som ostala sama opustená so 6-ročnou dcérkou a navyše tehotná. Mala som pocit, že celý môj doterajší svet sa rozpadol a nevedela som, kde hľadať pomoc. Vďaka  Vám všetkým sa mi podarilo každý mesiac pre môjho synčeka zabezpečiť výživnú stravu, hygienické potreby, ošatenie a ostatné potrebné veci pre jeho správny vývoj a šťastné detstvo. Nesmierne si vážim Vašu štedrosť, ľudský prístup, obetavosť a šľachetnosť. Veľmi ťažko sa dá slovami v liste vyjadriť ako veľmi ste mi pomohli zmierniť moju ťažkú životnú situáciu. Preto prijímite tieto vety ako jedno obrovské úprimné „ĎAKUJEM“.“

Z emailu od mamičky, ktorej bola poskytnutá pomoc z projektu Zachráňme životy

Viac informácií o kampani 25. marec – Deň počatého dieťaťa nájdete na www.25marec.sk.

Fórum života o.z.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu