Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Panika z konca sveta: Na dedinu sa zrútila záhadná guľa!

Je to časť satelitu?
Je to časť satelitu? (Zdroj: youtube, )

RIACHO DOS POCOS - Nečakaná udalosť spôsobila v stredu v Brazílii značný rozruch. Na jednu dedinu z neba spadla záhadná kovová guľa a niektorí obyvatelia sa domnievajú, že to má súvis s mimozemšťanmi. Samozrejme iní už stihli spanikáriť a vyjadriť svoje obavy z konca sveta.

Dedinka Riacho dos Pocos v brazílskom štáte Maranhão prilákala pozornosť, keď na jej území pristála guľa s hmotnosťou približne 50 kilogramov. Podľa informácií regionálneho serveru MR Notícias našťastie nikoho nezranila.

"Počul som hluk a okamžite som sa začal zaujímať, čo ho spôsobilo. Myslel som, že spadlo lietadlo, prípadne nás postihlo zemetrasenie. Bál som sa vyjsť von, potom ale zvíťazila zvedavosť, "uviedol Valdir José Mendes (46), ktorý predmet našiel na svojej záhrade a na pozemku mu zanechal asi meter hlbokú dieru.

Takmer 20 dedinčanov Mendesovi pomáhalo kovovú guľu vybrať zo zeme. Po preskúmaní zistili, že je dutá a vo vnútri ukrýva nejakú tekutinu. Po rozšírení správy sa za záhadným objektom vydalo asi 2000 zvedavcov.

"Predmet vzbudil doslova poprask. Niektorí ľudia sa začali obávať, že je to dôkaz prichádzajúceho konca sveta. Iní sa zase odvolávali na mimozemšťanov. Ja sa ale domnievam, že to je časť satelitu," povedal Max Garret Mauro (25) z mesta Mata Roma. S názorom mladého Brazílčana sa stotožnil aj meteorológ z Národného inštitútu pre vesmírny výskum (INPE) Peter Costa.

Dutá guľa ale nezostala v rukách dedinčanov dlho. Zakrátko sa objavila armádna polícia, ktorá predmet zabavila a neuviedla žiadne informácie okrem toho, že "tento vzdušný objekt nemá špecifickú štruktúru, aby pritiahol pozornosť vedcov".

Záhadná guľa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu