Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V jazere plával záhadný tvor, vyzeral ako mega červ!

Nikto zatiaľ nevie, čo v jazere vlastne plávalo
Nikto zatiaľ nevie, čo v jazere vlastne plávalo (Zdroj: YouTube)

REYKJAVÍK - V islandskom jazere Lagarfjot údajne žije neznáme stvorenie. Má merať viac ako 15 metrov a miestni obyvatelia ho nazývajú Lagarfljotsormurinn. Nedávno sa ho podarilo natočiť, pravosť snímky sa však stále preveruje.

Záhadný tvor, o ktorom prvé zmienky vraj pochádzajú ešte z roku 1345, na prvý pohľad vyzerá ako veľký červ alebo had. Amatérsky kameraman Hjotor Kjerulf natočil stvorenie 2. februára, ako plávalo kusmi ľadu na zamrznutom jazere. Ku snímkam, ktoré poskytla aj agentúra Reuters, sa vyjadrili experti z oblasti kryptozoológie, teda vedy, ktorá sa zaoberá zvieratami, o ktorých existencii nemáme dôkazy.

"Podľa môjho názoru má zviera na snímke až príliš robotický pohyb," vyjadruje svoje pochybnosti o autenticite Loren Coleman, riaditeľ Medzinárodného kryptozoologického múzea v Portlande. Podľa neho sa zatiaľ najdôveryhodnejšia správa o existencii Lagarfljotsormurinna objavila v roku 1998, keď mala záhadného tvora uzrieť skupina študentov a ich učiteľ.

Ďalšie teórie tvrdia, že ide o kŕdeľ rýb alebo plávajúcu sieť. O tom, či sa Kjerulfovi naozaj podarilo zachytiť záhadného tvora, sa zatiaľ len špekuluje.

Obrovský had

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu