Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dievčatko sa narodilo v osade odrezanej snehom, pomenovali ju Snehulienka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZÁHREB - V jednej chorvátskej osade, ktorú terajší mráz a silné sneženie odrezalo od sveta, sa narodila Snehulienka. Tak totiž pomenovala šťastná mamička svoju novorodenú dcérku, ktorú priviedla na svet len za pomoci telefonickej inštruktáže lekára, píše internetový server 24 Sata (24 hodín).

Marta Glavotová (30) si zavolala pohotovostnú službu, keď pocítila, že sa jej dieťa chystá na svet. Do obce vyrazila sanitka. Podarilo sa jej však prejsť len časť cesty, odkiaľ už snehové pluhy stačili odstrániť hory snehu. Ale niekoľko kilometrov pred cieľom si jej posádka musela priznať bezmocnosť pred silami prírody. Snehovú stenu sanitka neprekonala.

Lekár Mato Kasal sa rozhodol, že bude nastávajúcu mamičku inštruovať aspoň telefonicky, ako si má počínať. "Bola trochu v šoku, ale rýchlo dostala situáciu pod kontrolu a spolu sa nám podaril perfektný pôrod," povedal Kasal. Žena priviedla za pomoci telefonickej inštruktáže a tiež dvoch susediek na svet čiernovlasé dievčatko, ktoré sa rozhodla pomenovať Snehulienka.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu