Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chlapec vidí ako mačka, jeho oči vydávajú podivnú žiaru!

Nungove oči sú síce modré, ale vydávajú zelenú žiaru
Nungove oči sú síce modré, ale vydávajú zelenú žiaru (Zdroj: YouTube)

PEKING - Zdravotníci v Číne riešia kuriózny prípad malého "mačacieho chlapca" menom Nung Jou-chueje, ktorý vidí v tme a jeho modré oči vydávajú pri osvietení zelenú žiaru. Testy preukázali, že je schopný v tme čítať a písať rovnako dobre, ako ostatní ľudia počas dňa.

Prvýkrát sa o chlapcovi písalo v roku 2009, keď ho jeho otec vzal do nemocnice práve kvôli zvláštnej farbe synových očí. Lekári ho ale ubezpečili, že sa niečo také sem tam stane, a že nemusí mať strach.

Začiatkom tohto roka navštívil Nunga špecialista, ktorý preskúmal jeho zrak. Na internete sa objavilo video, na ktorom je vidieť, ako chlapcovi svieti baterkou do očí. Podľa lekárskeho záznamu vydávali zvláštne zelené svetlo. Na záberoch to však nie je až také viditeľné.

Otec tvrdí, že sa farba očí jeho syna nemení a netmavne tak, ako lekári predpovedali. Rodina si však už na túto abnormalitu zvykla. Kuriózne je, že si Nung v škole sťažuje na rozmazané videnie vo chvíli, keď sú v triede rozsvietené všetky svetlá.

Experti sa domnievajú, že za chlapcov stav môže chorobný nedostatok kožného farbiva, tzv leukodermie. Kvôli tomu majú jeho oči menej ochranného pigmentu a sú výrazne citlivejšie na svetlo.

Mačací chlapec

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu