Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mačka záchrankyňa: Objavila rakovinu, líhala si žene na prsník!

Wendy so svojím miláčikom
Wendy so svojím miláčikom (Zdroj: swns.com)

WROUGHTON - Britka Wendy Humphreysová (52) bola prekvapená, keď jej jej mačka zrazu začala líhať na prsník. Vďaka tomu zistila, že má rakovinu, a začala sa liečiť včas.

Domáci maznáčik menom Fidge zachránil svojej majiteľke z britského Wroughtonu život. Vždy, keď sa Wendy natiahla k televízii, jej teraz desaťmesačná mačka prišla, ľahla si na jej pravý prsník a nechcela zliezť. Začalo to vlani v lete.

"Už sme mali štyri mačky a žiadna to nikdy nerobila. Keď to trvalo už dva týždne, začalo mi jej správanie byť podozrivé. Pretože som tým mala prsník trochu pomliaždený, išla som na gynekológiu, aby mi ho prezreli. Len ma trochu bolel, vôbec som netušila, že tam mám hrčku," rozpráva Wendy.

Po vyšetrení sa dozvedela, že má nádor veľkosti hrášku, preto ho zatiaľ nemohla nahmatať. Vďaka mačaciemu inštinktu bol ale objavený včas. Keby ho zanedbala, neprežila by. Kvôli zmene hormónov počas menopauzy by ju vraj určite zabila.

Najprv žena podstúpila chemoterapiu, a keď ju dokončí, v marci ju čaká mastektómia. "Chemoterapia nie je nič príjemného a navyše ma desí, že prídem o prsník. Ale aspoň viem, že tú chorobu porazím. Som šťastná, že mám tak chytrú mačku. Predtým som si myslela, že len psy dokážu vycítiť, že máte v tele nejaký problém," povedala.

Fidge na svoju paničku dohliada aj naďalej. "Každé ráno ku mne skočí a kontroluje, či som v poriadku. Stále sa okolo mňa motá, nenecháva ma vôbec samotnú," dodala Wendy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu