Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Čína zverejnila čiernu listinu piesní: Lady Gaga, Backstreet Boys a iní

Skladby týchto interpretov údajne poškodzujú čínsku kultúru Zobraziť galériu (6)
Skladby týchto interpretov údajne poškodzujú čínsku kultúru

PEKING - Čínske ministerstvo kultúry zverejnilo čierny zoznam 100 piesní - vrátane hitov z produkcie Lady Gaga, Beyoncé či skupiny Take That -, ktoré údajne poškodzujú "národnú kultúrnu bezpečnosť".

Čínske hudobné webstránky ich musia do 15. septembra vymazať zo svojej ponuky, inak budú čeliť postihom. Napísala to dnes agentúra AP.

Medzi zakázanými piesňami je napríklad Judas od Lady Gaga alebo Last Friday Night od Katy Perry. Opatrenie sa týka aj 12-rokov starej balady kapely Backstreet Boys, I Want It That Way. Úrady uviedli, že tieto piesne neboli predložené na povinné vládne schválenie.

Na zozname je celkovo šesť piesní Lady Gaga, z nich všetky sú z jej najnovšieho albumu. Zákaz sa týka najmä skladieb z Hongkongu a Taiwanu.

Webstránky majú do 15. septembra vykonať "sebanápravu" a piesne vymazať. Tí, ktorí tak neurobia, budú čeliť trestom - akým, to ministerstvo neuviedlo.

Čínska vláda pozorne sleduje obsah hudobnej produkcie vzhľadom na možné politické odkazy alebo komentáre, ktoré by boli v rozpore s oficiálnou líniou štátu.

 

 

Lady Gaga - Judas

 

 

Katy Perry - Last Friday Night

 

 

 

Backstreet Boys - I Want It That Way

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu