Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Žena nemá žiadny tuk, váži 38 kíl a nikdy nepriberie!

Carole hovorí, že je ako kôň, ale aj tak nepriberie Zobraziť galériu (3)
Carole hovorí, že je ako kôň, ale aj tak nepriberie (Zdroj: Caters News Agency)

LONDÝN/BRATISLAVA - Carole Frenchová (50) z anglického Oldhamu je jednou z dvoch ľudí na svete, ktorým diagnostikovali zriedkavé ochorenie spôsobujúce, že telo nedokáže ukladať tuk. To, čo sa spočiatku zdalo ako sen každej ženy, v skutočnosti vyzerá ako úplná tragédia. Päťdesiatnička je tak tenká, že musí nosiť oblečenie pre deti a aj to na nej visí ako na vešiaku.

Carole mala normálnu pôrodnú hmotnosť, ale jej rodičia si čoskoro všimli, že je na nej niečo zvláštne. Oproti ostatným deťom sa naučila neskôr sedieť, liezť aj chodiť. V školskom veku bola malá a jej končatiny útle ako paličky. V 13-ich rokoch vážila iba 19 kilogramov a rodičia sa začali obávať, že trpí poruchou príjmu potravy.

Lekárom trvalo rok, kým prišli na to, čo Carole je. Zriedkavé ochorenie má za následok úbytok svalov a telo bez tuku. V budúcnosti sa pravdepodobne nevyhne ďalším zdravotným problémom ako osteoporóza či artritída. Na chorobu neexistuje žiadny liek, jednoducho sa s ňou musí naučiť žiť.

Hoci je z Carole už dávno dospelá žena, nevyhne sa úsmeškom a šokovaným pohľadom vždy, keď vyjde z domu. "Ľudia sa zastavujú, zízajú na mňa a fotia si ma, ako by som bola v nejakej bláznivej šou. Je to naozaj nepríjemné," osvetlila Angličanka svoju každodennú realitu.

Mnohí ju dokonca podozrievajú, že má anorexiu. "Keď som bola tínedžerka, ľudia si mysleli, že som anorektička, ale nič nemôže byť ďalej od pravdy. Jem ako kôň," hovorí žena, podľa ktorej dokážu byť niektorí veľmi krutí.

Našťastie má okolo seba rodinu, manžela Steva a dvoch synov Neila a Marka, pre ktorých je dokonalá napriek tomu, že nosí oblečenie pre 10-ročné deti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu