Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Herečku z Harryho Pottera mala uzdraviť svätená voda!

Lucy bola v kóme niekoľko dní Zobraziť galériu (2)
Lucy bola v kóme niekoľko dní

LONDÝN - Detská herečka Lucy Hussey-Bergonziová sa na poslednú chvíľu vymanila z pazúrov smrti. Vo chvíli, keď jej už lekári nedávali takmer žiadnu šancu, sa stal "zázrak". Ako tento týždeň mama Denise, dievča ožilo po tom, ako jej kňaz potrel čelo svätenou vodou.

Trinásťročnú Lucy len niekoľko dní po skončení nakrúcania filmu Harry Potter a polovičný princ postihlo krvácanie do mozgu. Sanitka ju okamžite previezla do nemocnice, kde ju pomocou prístrojov päť dní držali pri živote.

Jej stav zhoršoval fakt, že trpela zriedkavým ochorením nazývaným arteriovenózna malformácia, pri ktorom dochádza ku spleti abnormálne prepojených tepien a žíl. Doktori rodičom povedali, že je čas, aby sa dcérou rozlúčili. Zavolali preto kňaza, ktorý ju mal ešte pred smrťou pokrstiť. Akonáhle sa voda dotkla Lucinho čela, jej rameno vystrelilo do vzduchu. V priebehu 24 hodín sa stav tínedžerky zlepšil natoľko, že ju mohli odpojiť od prístrojov. Lekári si jej uzdravenie doteraz nedokážu vysvetliť.

"Prežívala som nočnú moru. Keď som videla Lucy na posteli napojenú na všetky tie trubice, dúfala som, že je to len zlý sen. V tej chvíli sa mi zrútil celý svet," opisuje svoje pocity Denise Bergonziová (41). "Vtom sa ale začala zázračne uzdravovať. Nech už to spôsobilo čokoľvek, sme za to veľmi vďační."

Trvalo niekoľko mesiacov, kým sa Lucy naučila opäť chodiť, rozprávať, sama jesť či piť. Aj dnes ešte stále trpí veľkými bolesťami hlavy a občasnou necitlivosťou v pravej ruke. Kvôli užívaniu množstva liekov taktiež veľmi schudla. Vôbec sa však nesťažuje; naopak, podľa vlastných slov je "šťastná, že je nažive".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu