Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Najdrahšia ulica v Británii: Sídli na nej slovenská ambasáda!

V Kensingtone bývajú len tí najbohatší Zobraziť galériu (2)
V Kensingtone bývajú len tí najbohatší

LONDÝN - Obyčajní smrteľníci môžu na bývanie v londýnskom Kensingtone zabudnúť. Vlastniť dom v tejto exkluzívnej časti hlavného mesta si dokonca nemôžu dovoliť ani mnohé celebrity, bankári alebo výhercovia lotérie.

Podľa nedávno zverejnenej štúdie dosahuje priemerná cena obytného sídla v Kensingtone závratných 19,5 milióna libier (22,1 milióna eur). Toto číslo je 93-krát  vyššie ako priemerná cena bežného domu na Britských ostrovoch.

Vo štvrti v západnom Londýne vlastní dom aj najbohatší Brit, oceľový magnát Lakshmi Mittal, ktorého majetok sa odhaduje v prepočte na 27 miliárd eur. Pred siedmimi rokmi neváhal za bývalé sídlo šéfa Formuly 1 Bernieho Ecclestona "vysoliť" 57 miliónov libier (cca 65 miliónov eur). Krátko nato tromfol samého seba, keď si kúpil ďalší dom za 117 miliónov libier (133 miliónov eur).

V spomínanej štvrti sa nachádza aj známy Kensingtonský palác, niekdajšie sídlo princeznej Diany. Sídli tu niekoľko veľvyslanectiev vrátane slovenského, českého, japonského, ruského či izraelského. Kensington svojím domovom nazýva napríklad i Madonna alebo obľúbená televízna kuchárka Nigella Lawsonová.

Chcete sa s nami podeliť o zaujímavú informáciu? Pošlite nám ju, pripojte prípadne FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu