Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Chlapec (12) prišiel do školy v sestrinej sukni!

Keď si nemohol obliecť šortky, dal si Chris sukňu
Keď si nemohol obliecť šortky, dal si Chris sukňu

LONDÝN/BRATISLAVA - Chris Whitehead sa vzbúril proti "diskriminačným" pravidlám, ktoré zakazujú chlapcom nosiť šortky, a do školy napochodoval v sukni svojej mladšej sestry. Chcel tým poukázať na medzeru, podľa ktorej žiakom sukne nikto nezakazuje, ale krátke nohavice áno.

Chlapec striasol zo seba obavy, že si ho budú doberať a prišiel vyjadriť svoj protest na zhromaždení v škole neďaleko Cambridgeu. 

"V lete majú dievčatá dovolené nosiť sukne, ale chlapci nemajú dovolené nosiť šortky. Čo znamená, že je niečo nesprávne v pravidlách, a to by sa malo zmeniť," hovorí Chris o neprávnosti, ktorú pociťuje hlavne, keď je vonku strašne teplo.

Rodičia ctižiadostivého politika, Brian (48) a Liz (50), považujú jeho myšlienku za veľmi nápaditú a kreatívnu. Matka sa síce chvíľu strachovala, ako jeho outfit škola a spolužiaci prijmú, ale syn nad tým iba pokrčil plecami.

Školský poriadok ustanovuje, že žiaci musia "'vyzerať elegantne" za všetkých okolností a to v jednotnej uniforme.

Riaditeľ Robert Campbell povedal, že zákaz šortiek uložili po konzultácii so študentami, učiteľmi a rodičmi v roku 2009.

Ale dodal: "Čo Chris urobil, je upozornením na problém úplne legitímnym spôsobom. Myslím, že bude správne začať premýšľať o uniformách v septembri."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu