Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Rarita! Bety priviedla na svet 14 šteniatok

Sučka Bety má čo robiť, keď chce nakŕmiť všetkých trinásť malých hladošov. Zobraziť galériu (3)
Sučka Bety má čo robiť, keď chce nakŕmiť všetkých trinásť malých hladošov.

GBELY - Chovateľ Viliam Hrušecký zažil poriadne prekvapenie, keď jeho bernardínia sučka Bety porodila až štrnásť mladých! Z rekordného vrhu napokon jedno šteniatko zomrelo, no aj trinásť mláďat je veľkou raritou a zriedkavosťou.

"Poriadne nás to prekvapilo," povedal o nezvyčajne vysokom počte psíkov ich majiteľ Viliam Hrušecký (53) z Gbelov. "Nie sú to prvé šteniatka Bety. Predtým mávala naraz okolo osem šteniatok, viac nie. A teraz štrnásť!" dodal. Malé čistokrvné bernardíny sa narodili pred štyrmi týždňami a zatiaľ sa zo všetkého najradšej hrajú na trávniku pred domom. "Sú nezbedné, milé, prítulné. Nechali by sa hladkať od rána do večera," smeje sa majiteľ. Zatiaľ sa vraj výrazná povaha prejavila iba u jedného z nich. "Je to veľký samotár. S ostatnými sa veľmi nehrá. Najradšej sa utiahne do kúta a odtiaľ pozoruje, čo sa okolo neho deje," povedal V. Hrušecký.

Bernardíny začal chovať preto, lebo ho o to poprosili jeho dve dcéry. "Vravel som si, že dom bez psa je smutný dom, tak som súhlasil," povedal. Odvtedy so svojimi psami absolvoval už okolo šesťdesiat výstav, odkiaľ si odniesol viacero významných ocenení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu