Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Nemecká doga porodila 17 šteniatok!

Hania so šteniatkami
Hania so šteniatkami

VARŠAVA - Sedemnásť šteniatok nemeckej dogy z jedného vrhu prišlo v pondelok na svet cisárskym rezom na veterinárnej klinike neďaleko Varšavy: chovateľka Gabriela Kubalská sa rozhodla ušetriť štvorročnú sučku Haniu dlhého trápenia sa.

Osem psíčkov a deväť sučiek s rodokmeňom plne zamestnáva svoju matku, ďalšiu sučku i chovateľku, ktorí sa usilujú nezvyčajne veľký vrh nakŕmiť. Kubalská dnes povedala, že je to Hanin prvý vrh. Obe sučky so šteniatkami obsadili väčšiu časť prízemia v jej dome na predmestí Varšavy. Maličké šteniatka dnes nerobili iné, len papkali a spali stúlené pri mame, uviedla agentúra AP.

Sedemnásť čistokrvných šteniatok vrhla v Nemecku v septembri sučka rodézskeho ridgebacka, nazývaného aj "leví pes", keďže bol vyšľachtený v Južnej Afrike práve na lov levov. Majiteľka sučky Ramona Wegemannová povedala, že bola nadšená, ale aj dosť unavená, keďže asi štyri týždne kŕmila šteniatka z fľaše a poriadne sa nevyspala. 

"Keď som skončila s kŕmením posledného, prvé bolo zasa hladné." Jej sučka Etana priviedla na svet osem sučiek a deväť psíkov. Najmenej päťkrát denne ich musela kŕmiť z fľaše, pretože ich matka taký veľký dopyt nemohla zvládnuť.

Zvyčajne pri takom veľkom vrhu niekoľko šteniatok počas prvého týždňa uhynie. "Ale naše šteniatka všetky prežili. Je to neuveriteľné a nádherné," povedala v decembri ich šťastná majiteľka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu