Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hroch Davídek váži tri tony

Hrôzostrašný pohľad. Ivan Rincel si takto dovolí kŕmiť Davídka iba vtedy, keď nie je nablízku jeho manželka. Zobraziť galériu (2)
Hrôzostrašný pohľad. Ivan Rincel si takto dovolí kŕmiť Davídka iba vtedy, keď nie je nablízku jeho manželka.

PARTIZÁNSKE - Pohľad do jeho obrovskej tlamy plnej desivých zubov vzbudzuje rešpekt. Len málokto si dovolí priblížiť sa k nemu. Štvormetrový hroch Davídek z cirkusu Aleš váži tri tony, v kohútiku meria 120 centimetrov a niektoré zo štyridsiatich štyroch zubov mu dorastajú až do veľkosti sedem centimetrov!

„Aleš je jediný cirkus v Európe, ktorý má hrocha,“ povedal krotiteľ levov Ivan Rincel. Podľa neho je Davídek zlatíčko a miluje deti. Mávať so sebou však nenechá. „Je dobrý iba vtedy, pokiaľ som s ním sám. Keď príde moja žena, ktorú považuje za svoju mamu, nepozná okrem nej iného kamaráta,“ povedal I. Rincel. Ten si preto dovolí kŕmiť hrocha z ruky iba vtedy, keď jeho manželka nie je nablízku. Davídek je v cirkuse už dvadsať rokov. „Keď sme ho kúpili, vážil päťdesiat kilogramov. Odchovali sme ho na vanilkovom pudingu. S inou príchuťou nechcel. Je to najrozmaznanejší hroch na svete,“ smeje sa I. Rincel. Davídek denne zje šesťdesiat kilogramov sena a vypije neuveriteľných dvesto litrov vody! Tú mu ošetrovatelia zohrievajú na teplotu tridsať stupňov, aby neprechladol. Hroch sa im za to odvďačí tým, že si na povel sadne aj ľahne.
HROCH JE OBOJŽIVELNÍK
Hroch obojživelný je zavalité zviera s hladkou kožou. Je dobre prispôsobený na život vo vode. Dospelý samec je až 4,5 metra dlhý a môže vážiť až štyri tony. Je vynikajúci plavec. Pod vodou vydrží štyri minúty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu