Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Jozef Heriban bol online

Jozef Heriban Zobraziť galériu (2)
Jozef Heriban

Autor bestsellerov Intimita vlkov (2008) a Posadnutosť (2009). Jeho próza "Niekto na mňa stále píska", získala v roku 1993 v anonymnej súťaži Literárneho fondu 1. miesto. "Úspech má srdce žraloka" sa stal „Knihou roka 2007” v čitateľskej ankete dvojtýždenníka Knižná revue.

Je autorom rozhlasových hier Da capo al fine, Han 82, Hlasy pre Máriu, Diagnóza 300, Tak sa usmej, Šach.

Je spolurežisérom a spoluautorom televízneho komediálneho seriálu Bud Bindi a filmov Utekajme, už ide!, Južná pošta, Dávajte si pozor!, ktoré získali významné ocenenia na viacerých medzinárodných filmových festivaloch (Káhira, San Francisco, Houston, Philadephia).

V súčasnosti sa venuje literatúre a externe prednáša na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského, na Fakulte managementu Univerzity Komenského a VŠMU v Bratislave.

 

Ružový trojuholník

Ako sa cíti muž, keď zistí, že jeho žena ho podvádza s milencom o dvadsaťpäť rokov mladším? Ako sa cíti slávna herečka, keď zistí, že bola surovo zneužitá? Ako sa cíti známy právnik, gej, keď odhalí dôvod svojej inakosti? Ako sa cíti submisívna lesba, keď ju chce zavraždiť jej priateľka? Ako sa cítite vy, keď sa dozviete, že najbližší člen vašej rodiny je inak sexuálne orientovaný?

Nový román Jozefa Heribana sa dotýka citlivej témy homosexuality. Príbeh piatich hlavných postáv sa zlieva do vzrušujúceho rozprávania o vášnivej láske, zničujúcej žiarlivosti a perverznej zrade.

Ružový trojuholník zachytáva v piatich častiach stále sa meniace vzťahy dvoch heterosexuálov, dvoch homosexuálov a jedného bisexuála. Odhaľuje aj utajovanú genocídu gejov počas druhej svetovej vojny.

Rozhovor

10:02:43 - otázka od: Lenka Dobrý deň Jožko, Vaša kniha "Intimita vlkov" je úžastná, rada by som vlastnila aj vašu novú knižku, chcem sa spýtať, či budete mať niekde autogramiadu knihy alebo či by ste mi ju podpisanu nemohli poslať, velmi by ste ma potešili (info mail.) Dakujem a prajem všetko dobre v osobnom aj pracovnom živote... Dobrý Lenka, ďakujem:) samozrejme by som Vám ju mohol podpísať. Môžem ju poslať a môžeme sa aj stretnúť. Som na FB, alebo je kontakt aj na obálke knihy.

10:03:32 - otázka od: PETKO Je pravda ze ste boli kedy si sefom EUROTELU ??? Bol som riaditeľom PR a členom predstavenstva...

10:05:38 - otázka od: Tinka dobrý deň...hrali ste v niektorych filmovych festivaloch ? preajem vam pekný den dovidenia Rád by som hral v niektorých filmoch :) A bol som istý čas marketingový riaditeľ Medzinárodného filmového festivalu v Bratislave...

10:09:37 - otázka od: Ria Dobrý deň, čítala som všetky Vaše knihy: Niekto na mňa stále píska, Intimitu vlkov aj Posadnutosť. Veľmi sa mi páčia. Všade sa objavuje množstvo hudobných motívov. Ako sa dostáva hudba do Vašich kníh? Teším sa na Ružový trojuholník, čítala ho moja kamarátka a je knihou nadšená.:) Ahoj Ria... Teším sa :)... Študoval som na Konzervatóriu v Bratislave takže mám k hudbe veľmi blízko. Mám rád skoro všetky žánre... klasiku, operu, jazz, rock, aj pop... niektoré obrazy v mojich knihách sú napísané na konkrétnu hudbu... Pozdravujem kamarátku:)

10:15:33 - otázka od: iva ahoj jozko, si veriaci a chodis do kostola? Ahoj Iva, som veriaci, ale nechodím pravidelne do kostola. Môj Boh je individuálny... zaujíma ma aj budhizmus, aj hinduizmus, aj židovstvo... a veľa rozmýšľam o egyptských a toltéckych bohoch.

10:16:56 - otázka od: Eva Ahoj Jožo, som rada, že sa Tebe aj Tvojej rodine darí. Peggy mi poslala nejaké fotky z krstenia Tvojej knihy. Objavila som Stana Malinovského a som v kontakte s nejakými spolužiakmi. Urobíme stretko? Eva Ahoj Eva, to je výborný nápad... už je najvyšší čas:)

10:19:53 - otázka od: jose Dobrý deň, chcem sa spýtať máte nejaký recept na také ukážkové manželstvo aké máte s Alenkou? Za každým dobrým manželstvom je tvrdá práca. Na každom dobrom vzťahu treba tvrdo pracovať:), každý deň. S Alenkou sme študentská láska. Zobrali sme sa z lásky a sme hlavne výborní priatelia...

10:23:17 - otázka od: kiko mate krasnu rodinku pan Heriban, podla mna by ste mohli mat vlastnu reality show. Fandim vam, M Ďakujem za pochvalu. Asi by to nikto nepozeral... ľudí zaujímajú škandály, rozvody, silné emócie. Čo je dobré pre rodinu, väčšinou nie je dobré pre médiá...

10:25:12 - otázka od: marcel Mate gay skusenost? Ste bi? Nemám gay skúsenosti a nie som som bi. Som zaťažení na ženy:) a ženy veľmi uznávam.

10:29:41 - otázka od: Alma Som Vasa citatelka, odkial cerpate namety na knihy? Su niektore knizne postavy totozne s realnymi - z vasho okolia, Mate uz namet na nieco nove? Zelam vsetko naj a dakujem! Niektoré postavy majú reálny základ. Niektoré vznikli tak, že som niekoľko postáv spojil. Niektoré vznikli tak, že som z jednej urobil viac postáv. Keď človek píše tak sa realita spája s fantáziou. Na novej knihe som už začal pracovať. Človek sa nemá nikdy zastaviť. Keď sa zastaví, tak "zomiera".

10:31:40 - otázka od: Terka Nechcete sa vratit k profesii rezisera? Možno sa raz vrátim. Ale písanie kníh ma absolútne uspokojuje. Mám rád keď môžem všetko držať vo svojich rukách. Nemôžem sa potom na nikoho vyhovárať.:) Vo filme sa to nedá nikdy dosiahnuť.

10:34:56 - otázka od: Milos Mate krasne dcery- ktora je najviac povahovo po vas a ktora po manzelke? Naše baby, Tami a Babsy sú dokonalý mix... Možno je ale Tami trošku viac na mňa a Babsy trochu viac na Alenku. Ale všetci hovoria, že Tami sa podobá na Alenku a Babsy na mňa... tak potom je neviem:)

10:38:27 - otázka od: Jana Gaucova Tamarka je super baba, poznam ju dobre - nechcete niekedy napisatr o takych dievcatach knizku? Tamarka je úžasná baba. Mimoriadne citlivá a šikovná. Teším sa na jej knižku, ktorú napísala. A Babsy je naše slniečko. Má úžasnú energiu, ktorú zdedila po Alenke a veľký zmysel pre humor. Sem tam sa dcéry v mojich knihách už objavili. Som rád, že ste si to nevšimli:)

10:40:55 - otázka od: jana V Intemite Vlkov opisujete exoticke krajiny- ktora krajina vam prisrastla k srdcu a preco Mám rád Egypt, Grécko, Portoriko, Mongolsko, Vietnam... lebo sú tam úžasné vône a púšť a pusta a vysoké modré nebo... každú krajinu mám rád pre niečo iné...

10:43:25 - otázka od: mimi Dobrý deň, chcela by som sa opýtať aké je Vaše najoblúbenejšie jedlo a nápoj?? A ako ste prežili leto? Ahoj Mimi, najradšej mám zemiakové placky, dobré víno... Leto som prežil pracovne. Pripravoval som vydanie knižky Ružový trojuholník a potom sme začali s Tami pripravovať vydanie jej prvého románu, ktorý sa bude volať Predavačky bublín.

10:47:07 - otázka od: Jozko Mate oblubenych spisovatelov- kto je pre vas idolom? Študoval som literatúru a po celý život som veľmi veľa čítal. Spisovateľov uznávam a mnohých mám veľmi rád. Nemôžem ich všetkých vymenovať. Tak len tak od boku: Styron, Salinger, Hesse, Hosseini, Adiga, Rahimi, Pišťánek, Ballek, Kolenič, Krištúfek...

10:47:30 - otázka od: ivan.k Jozko mate perfektny pohlad na zivot,fandim Vam.Ivan Ivan, ďakujem...

10:51:16 - otázka od: jana Akych mate oblubenych hercov vo vasich filmoch V našich komédiách Utekajme, už ide! a Dávajte si pozor! hral hlavnú postavu Marián Zednikovič. Bol to výborný herec a výborný kamarát. Potom sme niekoľko rokov robili Bud Bindi s Mirom Nogom a Stanom Dančiakom, ktorí sú rovnako dobrí. Ale mám rád ďalších slovenských hercov a samozrejme aj herečky. Má to len jedinú chybu. Na Slovensku sa robí veľmi málo filmov, aby to mohli všetkým ukázať.

10:53:23 - otázka od: jurik Spominali ste ceny z filmovych festivalov, ako ste sa tam dostali a ktora je najcennejsia? Všetky ceny z Medzinárodných filmových festivalov majú pre mňa rovnakú hodnotu. Všetky ma veľmi potešili a samozrejme aj povzbudili. Dostali sme sa tam rôzne. Niekde nás vybrali do súťaže a niekde sme filmy prihlásili.

10:55:00 - otázka od: truda venujete sa este niekedy hudbe- v knihe Niekto na mna stale piska ste krasne spominali na konzervatorium? Hudbe sa venujem každý deň, ale len ako poslucháč. Verím, že sa to zmení v mojom ďalšom živote. Hudba je najbližšie k Bohu. To je dobrá pozícia:)

11:00:52 - otázka od: Silvia Bystričanová Pekný deň prajem, Jozef. Každý spisovateľ má svojho prvého neprofesionálneho čitateľa. Komu dávaš túto možnosť čítať Tvoje romány ako prvému? Ahoj Silvia, chýbala si na krste R.T.:) Moja prvá čitateľka je staršia dcéra Tami. Má veľký cit na literatúru. Možno aj preto, že ju študovala vo Viedni a v Utrechte.

11:00:52 - otázka od: Monika Dobry den pán heriban, myslím si že Vaša najlepšia kniha bola Úspech má srdce žraloka! čítala som aj Intimitu vlkom aj Posadnutosť..ale bez urážky...to je len také dovolenkové čítanie (trvalo mi to hodinu) a to je myslím na kvalitnú knihu málo.. Prajem pekný deň Dobrý Monika, som rád, že sa Vám "Žralok" páčil. Čítate oveľa rýchlejšie ako ja dokážem písať. :) Knihy sú ako ľudia, nie každá nás osloví a nie každú si obľúbime. Tak to má byť...

11:03:23 - otázka od: amour dobry den, chcem len odovzdat pozdrav z Kosic, a popriat vsetko dobre, Amour ;) Amour, ďakujem... Košice sú krásne mesto... veľmi rád tam chodím... a na námestí je byt, ktorý som si predstavoval, keď som písal postavu Richarda Waxmanského z Intimity vlkov.

11:05:40 - otázka od: diablica priatelime sa na fsb, ste úžaná zábavná rodinka, máte nádhernú dceru Tamarku, krásavicu manželku, vy ste tiež krásny muž, dalšia dcera nepoznam moc, ale isto nepadla daleko od vas, ste takova normq´´lni rodinka a prajem aby sa vam anjelici nevyhybali mam vas rada ste krásni pozitivne naladení ludia plni energie, nedate aj mne kusok? diablica Toľko pekných slov som už dávno nečítal... ďakujem...:))))) Posielam Vám energiu a želám všetko naj...:)

11:06:09 - otázka od: Zdena Prajem krásny deň a chcem sa poďakovať za Vaše knihy. Prečítala som ich a sú písané zrozumiteľne a prirodzene... Jednoducho ma oslovili a patrí im miesto v mojej knižnici. ďakujem Zdenka, aj ja Vám ďakujem... teším sa:)

11:10:58 - otázka od: Iren Bergerová Prepáčte mi názor, najnovšia kniha sa mi zdala neprirodzená a ťažkopádne tvorené vety mi prišli ako od začiatočníka. Podobný pocit som mala aj pri Intimite vlkov, kde sa mojich citov dotkla jediná časť v knihe a to rozhovor hlavného hrdinu s dcérou. Necítim pri Vašich knihách žiadnu katarziu. Toto je novodobé umenie? ( (Úspech má srdce žraloka - názov výborný, ale inak som sa nedozvedela nič nové, v podstate nuda bez humorných a orginálnych možností, ktoré táto látka ponúka. Veľa kreatívnych nápadov...! Vážená Iren Bergerová, neviem Vám s Vašim názorom pomôcť. Všetky moje knihy som sa snažil napísať najlepšie ako som vedel. Už som spomínal vyššie. Nie každá kniha je pre každého. Aj ja si vyberám spisovateľov aj knižky.

11:14:12 - otázka od: susane Chcem Vás len pozdraviť a popriať Vám všetko dobré v osobnom aj pracovnom živote. A chcela by som sa spýtať, či plánujete ďalšiu knihu. Susane, ďakujem. Novú knihu som už začal písať. Aj ja Vám želám dobrý život a všetko naj...:) A ďakujem všetkým za otázky a podporu... ILY:)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu