Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Karel Holas zo skupiny Čechomor bol online

Karel Holas Zobraziť galériu (5)
Karel Holas

Česká hudobná skupina Čechomor absolvuje koncom leta jedinečné turné po Slovensku. V rámci Viamont DSP Train Tour 2010 sa predstaví na železničných staniciach v piatich slovenských mestách. Šnúra štartuje 24. augusta vystúpením v Banskej Bystrici, nasleduje Ružomberok, Humenné, Košice a celé to ukončí koncert 1. septembra v Bratislave.

Online na www.topky.sk bude jeden z členov skupiny Čechomor, huslista, skladateľ, spevák, ale aj herec Karel Holas, ktorý takto avizuje ich netradičné turné: "Vo vlaku sa presúvame na každý koncert, spíme v ňom aj sa stravujeme, po príchode na miesto koncertu jednoducho priamo na nákladnom vozni postavíme kryté pódium. Aj samotný príchod a odchod kapely z koncertu bude myslím pre fanúšikov zaujímavým prekvapením… ".

Karel Holas vyštudoval brnenské konzervatórium, hral v niekoľkých skupinách, napríklad: ETC, ZOO, Tři Sestry či Dobrohošť. Spolupracoval a hral na albumoch A. Stivella, M. Kubišovej, J. Dědečka, Vl. Mišíka, O. Petra, P. Nováka, Tichej dohody, Jarka Nohavicu, skupín Tři sestry, ZOO, a iných. Od roku 1994 hrá na päťstrunových husliach a spieva v skupine Čechomor, ktorú doviedol do dnešnej podoby a soundu.

Okrem pesniček skladá hudbu k celovečerným filmom, k divadelním hrám, animovaným i dokumentárnym filmom alebo reklamným spotom. V roku 1989 založil skupinu České Srdce.

Rozhovor

14:10:43 - otázka od: pastierik ľubomír o kolkej začína koncert 1.9.v bratislave Pekny den na Slovensku! V Bratislave sme uz o 17:00, kedze hrame pri Istropolisu a tam je to vraj obytna zona - tak neradi by sme rusili neskoro vecer...

14:12:53 - otázka od: zuzana pekny slnecny den na Moravu...pan Holas chcela by som sa spytat kedy zase pridete k nam do Piesta,vase koncerty na Lodenici patria k nezabudnutelnym a len koli cechomoru som tam chodila,koli tej atmosfere a vidim,ze tento rok u nas zase nebudete...je mi smutno:-((ale zelam vam vela vernych fanusikov,vela zdravia a tej pohody ,ktoru vsade rozdavate.mam velmi rada Moravu,moravakov a vas zvlast:-)))do skoreho videnia... tento rok naozaj nehrajeme na Lodenici - velmi nas to mrzi, ale neda sa sediet jednym yadkom na dvoch stolickach, pretoze 1.9. vystupime v ramci Viamont DSP Vlak Tour v Bratislave, tak sa usmievajte a dojdite do Bratislavy - nie je to daleko a na kolejich to bude zazitek!

14:14:03 - otázka od: Mirecek-ba Zdravim,a do Anglickeho Bradfordu kedy pridete koncertovat? Popripade sprostredkujem,ludi mam Urcite radi prideme kdekolvek - staci sa spojit s nasim manazmentom - kontakt na nasej stranke www.cechomor.cz..Dakujem..

14:16:05 - otázka od: dada Dobry den prajem, koncertujete rad na Slovensku? Vidite nejaky rozdiel medzi slovenskym a ceskym publikom? dakujem velmi pekne. Prijemny den, Velmi radi koncertujeme na Slovensku! Vzdy nas tu velmi vrelo privitate! A cim viac na Vychod - tym viac vyvadzate - a to nas bavi!

14:17:31 - otázka od: vlado pekny den Karel, koho napadla myslienka koncertovania vo vlaku? myslite, ze to bude uspesne? Dufame, ze Vas to bude bavit rovnako ako nas, pretoze myslienka vznikla uz v roku 2005 a uz o rok neskor sme isli takuto snuru u nas v Cechach, kde to bolo uspesne.

14:18:05 - otázka od: Maťo26 Zdravím Karle... Vyriešili ste za tie roky tú záhadu, či nosí Jarek Nohavica trenírky alebo slipy? Aká je teda pravda? Ano zahada je vyriesena! Je to trenirkar!

14:18:46 - otázka od: jarmila dobry den. vo filme rok dabla ste posobil dojmom cloveka ktory nepohrdne nejakym tym pivkom ci poharikom tvrdeho akoholu. ako ste na tom po tejto stranke v realnom zivote? Stale rovnako :-) Neviem preco by som mal tieto zvyky menit.. :-)

14:19:17 - otázka od: nika dobry den ja by som vas chcela poprosit o autogram date mi stranku??nechcem dawat na werejnosti adresu.dakujem www.cechomor.cz tam najdete adresu.

14:20:22 - otázka od: Berto Servus Kájo. Kedysi dávno som o vás počul príhodu, ako ste s už nebohým hubodníkom Frantom Sahulom spolu dlšiu dobu popíjali a keďže vám došli peniaze, tak ste založili do bazáru vaše obľúbené husle a pili ďalej, pričom o pár dní ste rozšírili historku, že vám tie husle ktosi ukradol a predal do bazáru... Je táto historka pravdivá? Jasne, ze je! Aj zlodej sa nasiel ! :-) Bol to vyborny vecierok!

14:22:20 - otázka od: Barbora S Ahoj, Čechomor mám velmi rada, bola som na vašom koncerte pred rokom v Rajeckých Tepliciach a chcem sa opýtať či ešte nejaký na Slovensku toto leto budete mať.Ďakujem :) takze si piste: 24.8. B.Bystrica, 26.8. Ruzomberok, 28.8. Humenne, 30.8. Kosice a 1.9. Bratislava...Urcite dojdite! Viac info na www.agenturaduna.sk

14:23:03 - otázka od: Sisulka dobrý deň, je pravdou to, že predtým než vás "objavil" Karel Plíhal bol Čechomor lokálnou kapelkou hrajúcou na svadbách, pohreboch a dedinských tancovačkách? Ano vsetko je pravda - predsa film ROK DABLA nebude klamat!

14:23:59 - otázka od: kacena zdravim Karel, aku skupinu, interpreta mate oblubeneho? Mam rad Petra Gabriela a spustu dalsich, ale najlepsi je Antonin Dvorak...

14:24:44 - otázka od: michaela Ahoj, kedy dáme potulky po Tatrách? Ked budeme mat "placacku" rumu v kapse, aby sme neumrzli - tak kedykolvek...

14:25:33 - otázka od: klara nepocuvam cechomor, ale musim vam napisat Karel, ze ste velky sympos :)))a asi si hned teraz pustim aj nejaku vasu skladbu na youtube :) No to je krasnyyyy...A pridte aj na koncert - tam budeme nazivo.. :-)

14:28:46 - otázka od: ovca ta to je velmi zaujimava kombinacia skupin, tesim sa :) Čechomor, Heľenine oči/, Drišľak Aj my sa velmi tesime na vsetky koncerty na tomto turne a tiez sa tesime na jazdu vlakom po vasich krasnych krajoch, ktore mate pri tratiach..

14:34:27 - otázka od: Eva Prajem pekný deň, a ďakujem za super muziku, ktorú tvoríte. Chcem sa spýtať, či niekedy nezavítate aj do Žiliny, sú nás tu stovky čo vás počúvame, ale koncerty v okolí sú zriedkavé...ja viem Ružomberok, ale predsa len aj Žilinčania si vás zaslúžia (aspoň dúfam). Ďakujem a prajem veľa veľa rokov plných hudby a "šantenia" Radi prideme kdekolvek, a zvlaste do Ziliny - staci nas len pozvat...

14:39:29 - otázka od: J Prijemny den, uspesna ceska vlak tour bola s bonbonikmi ako pan Hirota a Lenka D.,slovenska s Drislakom?Trocha nepomer, nemyslite?Mozete prezradit, co vas k spolupraci s tymto telesom priviedlo?Nie je to len kamuflaz nejakeho prekvapenia:)? Tiez nas mrzi, ze s nami nemoze ist Joji Hirota, pretoze v tomto termine nemohol, ale nebojte sa - v ramci turne bude jedno velke a mile prekvapenie, aspon dufame - pride s nami Cimbalova muzika majstra Martina Hrbace z Hornacka s ktorou velmi radi uz dlhsi cas spolupracujeme a na Slovensku sme s nimi nikdy nehrali.

14:39:41 - otázka od: veronika idem na koncert uz sa strasne tesim :D :D Aj MY!

14:40:14 - otázka od: peta dobry den ja by som sachcela spytat ked pridem na koncert a chcela by som potom od was autogram ci mi ho aj date?? Urcite - po kazdom koncerte urobime autogramiadu.

14:46:11 - otázka od: Beba Dobry den prajem,ja by som sa chcela spytat ze ked vam napisem adresu na vasu stranku ci mi poslete podpiskartu??dovidenia Ano posleme...

14:47:25 - otázka od: Zuzka a vy ste kto??o vas som este nepocula?? :))) Zuzka zuzka postelenka uzka...Keby bola uzka nebola by laska

14:50:39 - otázka od: janka Karel,len vam chcem popriat vsetko dobre :) Diky moc! I Vam vse dobre!

14:54:52 - otázka od: janka Dobrý deň, Karel, ja nemám žiadnu otázku, len Vám chcem popriať ešte veľa tvorivých nápadov, veľa koncertov a fanúšikov a ešte Vám chcem povedať, že ste super!!! Moc dekuji - vsetkym to odkazem.

14:55:35 - otázka od: Paulínka Ahoj mám len 5 rokov ale za mňa píše maminka chcem ti len povedať že ťa mám strašne rada a držím ti palce v živote.posielam ti pusu.ahoj z pozdravom paulinka.a este pekné leto želáme aj s maminkou,a tato nova pesnicka sa mi strasne paci aj maminke.ahoj Je to velmi mile od teba. Pozdravuj doma a pridte na koncert. A dakujem za vsetky otazky a tesim sa s vami vsetkymi "na videnou" na DSP VIAMONT TRAIN TOUR od 24.8.. Karel Holas

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu