Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Majster Slovenska v snoubordingu Matej Matys bol online

Matej Matys patrí k najlepším slovenským snoubordistom Zobraziť galériu (2)
Matej Matys patrí k najlepším slovenským snoubordistom

Kým sa Maťo Matys dostal na špičku slovenského snoubordingu, zlomil 18 snoubordov, zničil 3 helmy, 2 okuliare a zo svahu si odniesol aj 2 ľahšie otrasy mozgu. Dnes patrí k tomu najlepšiemu, čo slovenský snoubording má. Inými slovami - kam príde, tam vyhrá.

V rámci O2 Snowboard tour zodpovedá za návrh tratí a skokov, aktívny však bude aj pri Rookie campe, kde odovzdá cenné rady mladým talentom.

Spolu s partiou z Ypsilon Rails Constructions sa môže pochváliť stavbou unikátneho skoku pre O2 Snowboard tour na Štrbskom plese. Ide o skok funboxového tvaru. Hrana odrazu bude v rovnakej úrovni ako hrana dopadu. Vzdialenosť medzi odrazom a dopadom bude približne 13 metrov. Dĺžka dopadu je 20 metrov a uhol 28 stupňov. Takéto parametre zabezpečia, aby jazdci mali dlhší "air time" ako pri klasickom skoku a bude omnoho bezpečnejší. Na jeho vybudovanie spotrebujú vyše 6500 metrov kubických snehu.

Viac info o O2 Snowboard tour, pravidlá campu, pretekov i ceny do súťaží nájdete na oficiálnej webstránke podujatia: www.o2snowboarding.sk.

Rozhovor

15:19:06 - otázka od: Zdenko Cavess, nechodil si nahodou v cadci na divadlo? A este jedna otazka, co tak nejake medzinarodne sutaze a olympiada, nechce sa ti do toho? cavessss, vidime sa na Raci ahoj, nie nechodil, myslim ze to bol moj brat. Jazdil som aj Svetovy pohar, ale neochota Vtedajsieho Slovenskeho lyziarskeho zvazu a terajsej SLA mi zabezpecit cestu a pripravu ma odrazdza kezde ide o reprezentovanie Slovenska cakal by som os tejto asociecie spolupracu, ta vsak zial neprichadza.

15:19:06 - otázka od: miro držím Ti palce a verím že to dotiahneš ďalej, ako Tá celebrita Židek čo má stále nalepené okuliare na hlave. Miro zo Žiliny dakujem, aj Rado dosiahol vela v tomto sporte a urcite zviditelnil Slovensko co je super. dakujem este raz.

15:19:06 - otázka od: roman Serus...ja by som chcel len vedieť ako dlho si sa učil backflip a či poznaš nejaky tip na zvladnutie tohto triku vdaka. ahoj, je to jednoduche, skus si to najskor na trampoline, potom mozes do vody alebo peny(bola v lete vo Vratnej). zaklad je ak jazdis pravou nohou dopredu tak hned po odraze tahat smerom zaseba pravu ruku a hlavu, stava sa ze sa ti rotacia stopne presne v polovici a spadnes na hlavu, ak tato situacia nastane, tak iba potiahnes tu pravu ruku v smere rotacie a vtedy presne dopadnes na nohy.

15:19:06 - otázka od: jelen karol Nebojíš sa jelenov? Mozu aj jelene jazdit na doske? Je akcia jelen-friendly? ahoj, jelenov sa nebojim su to kamarati :), myslim ze jazdit na snowboarde by nezvladli, a co sa tyka akcie jelen-frendly tak na tej som este nebol ale urcite by som chcel aspon raz ist. Dakujem za otazky a vidime sa na 02 snowboard tour tesim sa na vas

15:19:06 - otázka od: Rumcajs Caves, čo preferuješ pod kombinézu? Slipy alebo trenky? urcite trenky, je to taky volneisi pocit .

15:19:06 - otázka od: Filip Zdravičko, chcem začať so snowboardingom, dáš mi nejaké tipy, že ako na to? nojlepsie je ak si zozenies na zaciatok istruktora, s nim sa naucis technicky dobre jazdit a to je zaklad. Ak si sikovny, zaklady sa daju zvladnut za jeden den.

15:19:06 - otázka od: lekvarik Ahoj kde sa ti zatiaľ najlepšie jazdilo? Máš kopec snov, ktorý by si chcel zjazdiť? Najlepsie sa mi jazdilo na Spindl Spring session 2009, super atmosfera, jazdci a park, kopec- chcel by som ist na heliboarding na Aliasku. To by ma potesilo velmi.

15:19:06 - otázka od: Kalinkovcan Na ktorej snowboardovej zurke si sa za posledny rok najviac bavil? tento rak zatial na zurke na Strbskom plese, super Dj, myslim ze takych bude este viac.

15:19:06 - otázka od: johny zucastnis sa tiez preteku na strbskom plese? akych jazdcov tam ocakavas? Bude velka konkurencia? ano budem aj na Strbskom plese, konkurencia bude velka, aj zo zahranicia, bude sa na co pozerat, a ak vsetko prebehne tak ako ma, tak uvidime aj nove triky ktore u nas este neboli ustate. tesim sa na strbske

15:19:06 - otázka od: mafianka mas O2 cislo? mozeme si vyhodne telefonovat a smskovat... jasne, 02 ciselko mam. Takze vyhodne telefonaty a pekne sms, alebo mms kludne.

15:19:06 - otázka od: luckaaa Ahoj, aky styl jazdenia mas najradsej? Ake prekazky? Jazdis via na slovensku alebo vonku? Poznas sa z barborou Stevulovou? A s Fialovou? :) ahoj, najradsej skacem na skokoch, jibbing ma moc nebavi, mam rad pocit ked som vo vzduchu, cez preteky jazdim viac na Slovensku, ale na jar a jesen zasa z zahranici najcastejsie Rakusko. S Baskou sa pozname uz 7 rokov a Zo Zuskou zatial kratko ale je to Super zena :)

15:19:06 - otázka od: Riskin Ba Mato kedy dame HURIKAN v Cadci?:D caves riskin, ked sa dohodneme a bude viac casu :)

15:19:06 - otázka od: Roman Belansky Ahoj! Aky trik povazujes za najnarocnejsi? Je nejaky, ktory nezvladas? ahoj, narocne su podla mna doublecorks na opacnu nohu ako jazdis. Tie zatial nezvladam ale uz na nich pracujem, tym ze su zlozitejsie treba ich najskor natrenovat do vody alebo peny.

15:19:06 - otázka od: M&M Caau chutil ti obed?;)..sme tvoji VELKI FANS, si uzasny...yeaah!! ahoj, obed bol vyborny, dakujem velmi pekne. zelam pekny den :)

15:19:06 - otázka od: denisa budes na vsetkych troch eventoch, ktore sa chystaju??? na ktoru kapelku sa najviac tesis? dame vecer pivo po preteku? :) urcite budem na vsetkych troch pretekoch, aj na vsetkych troch rookeie campoch. tesim sa na cely hudobny program je v nom pre kazdeho nieco :) a kazdy si vyberie :). Ale iba jedno nechladene :) :)

15:19:06 - otázka od: Aky mas nazor na lyziarov? :) mne lyznici nevadia a v parkoch si celkom rozumieme, ale na zjazdovkach je to horsie lebo zopar lyziarov stale nepochopilo ze na svahu su aj snouboardisti, chce to este cas.

15:19:06 - otázka od: tomas caf, chcel by som sa spytat, aky najstarsi zaujemca by sa mohol prihlasit do rookie campu? vdaka rookie camp je do 18 rokov a vratane, cize ak uz mas 18 tak sa kludne mozes prihlasit.

15:19:06 - otázka od: Ako si sa dostal k O2? Spolupraca s O2 zacala v decembri 2009, zavolali mi ci by som s 02 nechcel spolupracovat, jednak v ulohe sponzorovaneho jazdca a na druhej strane spolupraca na 02 snowboard tour, zapacil sa mi ten napad lebo je to aj o detoch a ich zdokonalovani v niecom co ich zaujima a to je skvele.

15:19:06 - otázka od: Kamos mi tvrdi, ze snowboarding je lepsi ako lyzovanie, lebo snowboardisti maju viac zenskych. Je to pravda? hahahah, no tak o tom nic neviem, ale asi to zalezi aj na danom jedincovi, ale myslim si ze snowboarding je zaujimavejsi ako lyzovanie, mozno preto :)

15:19:06 - otázka od: Pjotrek Chcel by si ist do Vancouvru? Podla mna tam patris. 1.Shawn... 2. Peetu 3. Matej :-))) chcel by som ist na OH, mozno tie buduce, dufam ze spolupraca so SLA sa zlepsi a o 4 roky tam pojdem. dakujem za podporu :)

15:19:06 - otázka od: Trdlo Kolko stoji ta pekna fialova Quiksilver bunda? :-D presne ti to neviem povedat, skus WWW.quiksilver.com , alebo obchod v auparku. tam ti ochotne poradia :)

15:19:06 - otázka od: Fitipaldi pozeram na tu fotku z tej tlacovkz k tomu Snowboard tour. Co to vysvetlujes tej herecke? Pravidla? :-))) myslim ze som vysvetloval rozdelenie rookies na campoch, kto bude mat ktore skopiny :)

15:19:06 - otázka od: rookie co si myslis o haricotovi ktori pride do tatier robit sou? nie si aj lepsi ako on? Hiricot je urcite dobry jazdec, este som sa s nim nestretol na pretekoch, viac foti ako chodi na zavody, takze to bude na strbskom zaujimave porovnanie.

15:19:06 - otázka od: K2 Nazdar Mato! Co ty vlastne na tom O2 snoubord tour robis? Budes aj ucit jazdit alebo len maskota? :) urcite budem ucit jazdit. od stredy do piatka kazdy tyzden spolu z baskou budeme mat skupiny jazdcov. Budeme spolu jazdit v parku a ucit ich nove triky podla ich vyberu, a v spolupraci s IRC budujeme trate a skoky, cize je sa na co tesit, skoky budu prijemne a a ostatne prekazky takisto, bude to super

15:19:06 - otázka od: Jaro Ahoj Maťo, som Tvojím veľkým fans, chcem sa opýtať, či Ťa uvidíme na SNOWBOARDFESTE 2010 na Drienici 20.2.2010 Ahoj, prepac tento rok na drienicu nepridem, V tom case mame 02 snowboard tour na Strbskom plese a budem tam ocakavame super jazdcov a hudobne koncerty takze mozes prist na strbske bude sranda :)

15:19:06 - otázka od: karolko ches vediet poriadne jazdit??? tak mi daj vediet,mozno si nateba najdem cas a nieco ta naucim... ahoj karolko, dakujem som strasne rad ze si mi dal takuto moznost, prosim ta posli mi tvoje cislo aby som ta vedel komtaktovat, dakujem este raz

15:19:06 - otázka od: ja ahoj, chcem sa opytat, 20ho na tie preteky na strbskom sa moze prihlasit hocikto? alebo len profici? moze aj uplny amater? jasne je to pre kazdeho, a kazdy kto chce sa moze prihlasit.

15:19:06 - otázka od: Marta Dobry deň, prosím, mám šancu získať Tvoj autogram na podpiskarte do mojej peknej zbierky? Adresa: Marta Bullová, THK 20, 974 01 Banská Bystrica. Ďakujem vopred a srdečne pozdravujem, veľa úspechov želám, Marta jasne :), budem 20.02. na strbskom plese, podpisem ti ju tam pocas pretekov.

15:19:06 - otázka od: Milanko Ahoj Matej.Chcem sa opytat,co si myslsis o prehnuti dosky - rocker a tiez, ci ma vyznam si kupovat drahe znackove dosky,ak sa da kupit lacnejsia alternativa z rovankej tovarne?Dakujem. Prajem vela sil a chut trenovat. dakujem, zalezi co od taho snowboardu ocakavas, ja osobne mam banana tractionod GNU snowboards, cize opacne prehnuty snowboard ako rocker, a nevymenil by som ju za klasicky rocker, lepsie drzi na zjazdovke,ma vacsi pop a presneisie reaguje. urcite odporucam banana traction

15:19:06 - otázka od: adam v prvom rade gratulujem k tohoročným úspechom .. nech je ich viac ;) ... ako dlho jazdis na doske ? a ako dlho z toho skáčeš ? vidíme sa v stredu na ples e... sná´d ma niečo naučíš :D urcite sa naucis nieco nove, dakujem. jazdim uz 12 rokov a z toho 7 rokov freestyle predtym som jazdil snowboardcross, co nebolo na zahodenie, lebo som sa naucil super jadzit technicky

15:19:06 - otázka od: adam koľko si najviac vyrotoval ? bolo už aj nad liter ? a bude aj ten rookies skok taký luxusný ako ten profi ? ;) rookie skok bude mensi ale bude postaveny tak aby bol dobry air time, najviac cab 1080 ked to berieme ze som to aj ustal a len take sa pocitaju. cab je switch frontside. Dakujem za otazky, zelam pekny den a vidime sa na 02 snowboard tour :)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu