Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Exminister a podpredseda SaS Ľubomír Galko bol online: Dzurinda je horší ako Fico!

Ľubomír Galko Zobraziť galériu (2)
Ľubomír Galko

BRATISLAVA – V kauze odpočúvania padli v utorok prvé obvinenia, o čom informoval námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka. Ten tvrdí, že odpočúvanie, ktoré realizovalo Vojenské obranné spravodajstvo, nemalo nič spoločné s odhaľovaním trestnej činnosti a osoby, ktoré sa na tejto akcii podieľali, sú obvinené z trestných činov zneužitia právomocí verejného činiteľa a porušovania cudzích práv. Medzi nimi majú byť aj vrcholoví predstavitelia služby.

Chcete poznať k celej kauze postoj exministra obrany a podpredsedu SaS Ľubomíra Galka? Čo hovorí na Ivetu Radičovú vo funkcii poverenej ministerky rezortu obrany a jej rozhodnutie o zmene podmienok pri odpočúvaní, ktoré bude môcť prebiehať len so súhlasom ministra? Na tieto a ďalšie vaše otázky odpovedal Ľubomír Galko. Ak na v online rozhovore neodpovedal na vašu otázku a chcete ho osloviť súkromne, napíšte mu na lubomir.galko@gmail.com.
 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

23.02.2012 12:07 - otázka od fibonaci
Dobry den pan Galko. Ja by som sa len pre zaujimavost chcel opytat ci by ste zvladli vojensky vycvik? alebo ci aspon mate nejaky vztah k fyzickej praci alebo sportu? :) dakujem
Mám veľmi pozitívny vzťah k športu. Hral som 3. ligu vo futbale. Aj dnes hrávam ligu Old boys v sálovom futbale. Okrem toho lyžujem, hrám floorball, tenis, volejbal. Keď si pozriete niektoré mediálne výstupy, uvidíte, že viaceré činnosti vojakov som si osobne vyskúšal. Aj napríklad pri výbere príslušníkov elitného 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Čas sa naplnil, dokonca sme ho pretiahli. Musím už ísť bojovať za svetlejšie protikorupčné zajtrajšky. Okrem toho mi škvŕka v žalúdku. Vidím to na rezeň s hranolkami. Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za otázky a dúfam, že 10. marca určite pôjdete voliť. Prajem vám len to najlepšie, prajem vám lepšie časy a niekedy v budúcnosti dovidenia.
23.02.2012 12:01 - otázka od dalibor
V prípade pozitívneho volebného výsledku, čisto teoreticky,prijali by ste ponuku ísť opäť na ministerstvo obrany ako minister, alebo by ste chceli pôsobiť v inom rezorte?
Áno, bez problémov. Aj na rezort obrany, aj na iné ministerstvo. Minister je politická funkcia a musí byť predovšetkým dobrý manažér. Som presvedčený, že korupcie, ktorú je potrebné vymiesť, je na mnohých iných ministerstvách ešte požehnane. Mal by som tam množstvo naozaj zmysluplnej práce.
23.02.2012 12:00 - otázka od juiv
Vaš názor a odbornosť p.Mikloša a Dzurindu je aký? Lebo nemám z tých pánov dobrý pocit, ale je to možno relatívne. Ďakujem
Nebudem posudzovať ich odbornosť, ale Mikloš je pre mňa obrovským sklamaním v otázke zastupovania slovenských záujmov v EÚ a Dzurinda je pre mňa obrovským ľudským sklamaním. Mám na mysli jeho intrigy a rôzne hry. V tomto je pre mňa ešte horší ako Fico.
23.02.2012 11:54 - otázka od gold
p. exminister, ako spolu vychádzate s p. premierkou ... zmenila sa, alebo máte iný názor
Odkedy som bol "ustrelený" z ministerstva, sme sa stretli len raz. Podali sme si ruku, ale nepovedali sme si ani jednu vetu. Na otázku, či sa zmenila, nech si odpovie každý sám.
23.02.2012 11:52 - otázka od jožko V
S kym by ste chceli ist do pripadnej kolaicie, ked už dnes si neviete prisť na meno, po kauze gorila v tkorej z korupčneho spravania su podozrive všetky vtedajšie pravicove strany? aku trvanlivosť by podla vas mala takato kolaicia?
Odpovedal som vyššie. Trvanlivosť je možná, len treba dodržiavať pravidlá.
23.02.2012 11:51 - otázka od peter
Preco ste zlikvidovali armadu?
Naopak, pomohol som ju stabilizovať.
23.02.2012 11:51 - otázka od Milan
Verím tomu ze vase odvolanie bol nasledok toho ze ste niekomu zrejme velmi sliapol na odtlak.. Myslite si ze kroky ktore ste podnikli na odhalenie korupcie na MO sa daju zamiest pod koberec alebo je pripadne ze by vyhrala lavica vsetko je mozne? V pripade ze by pravicove strany vedeli v marci zostavit vladu pojdete so sucasnymi pravicovymi stranami dokopy aby sa nedostal k moci cerveny rozkradac? Prajem pekny den a drzim palce...
Máte úplnú pravdu, aj ja to tak cítim. Neviem, či to zametú pod koberec, ale dôležité je, že som mnohým na Slovensku pomohol otvoriť oči. Som presvedčený, že som výrazne prispel k tomu, že sa dnes tak otvorene hovorí o korupcii, o kauzách. A to má pre mňa veľký význam. S ostatnými pravicovými stranami by sme do vlády šli. Budeme však trvať na detailnejšom nastavení pravidiel, ako tomu bolo v minulosti. Naďalej platí, že je pre nás neakceptovateľná vláda, v ktorej by sedeli Dzurinda a Mikloš. Vzťahuje sa to však len na tieto osoby, nie na celú SDKÚ, ktorá je nám programovo najbližšie. Ďakujem Vám za osobnú podporu a pekný deň aj Vám.
23.02.2012 11:48 - otázka od janka
Pán Galko, viete kto z SaS má najväčšie uši?
Martin Poliačik, ale aj on ich má celkom pekné. Prečo?
23.02.2012 11:48 - otázka od Feferon
Dobry den. Som brigadnik v kauflande, viete mi odporucit ako sa dostat na ministerstvo ???
Chodia tam električky aj autobusy. Je to smerom do Rače.
23.02.2012 11:47 - otázka od Oravák
vojak a mešká na diskusiu, haňba:-)
Nemám ochranku, ani šoféra a nevedel som poriadne zaparkovať :-) a nemám hodnosť vojak, ale hodnosť čatár absolvent. Ak by som bol len vojakom, mohol by som byť nanajvýš riaditeľom sekcie a štátnym tajomníkom a nie ministrom. Vlastne hlúposť, Fedor má modrú knižku a ministrom bol...
23.02.2012 11:45 - otázka od marianna
p. Galko z ktorej časti nášho krásneho Slovenska pochádzate? Ak dovolenka tak more, alebo hory.
Pochádzam z obce Klieština v okrese Považská Bystrica. Nádherná obec s cca 350 obyvateľmi, skvelí ľudia. Dovolenka - aj more aj hory majú svoje čaro. Dôležité je, aby som tam bol s ľuďmi, s ktorými sa dobre cítim. A to je moja rodina, priatelia, proste tí, ktorým sa počas roka nestíham venovať.
23.02.2012 11:44 - otázka od noah
V čom ste ako SaS, pán Galko, lepší od iných? Veď máte za sebou veľmi nevydarenú "sezónu". Z predchádzajúceho volebného programu strany ste takmer nič nesplnili, odpočúvali ste celkom pokojne a nezákonne (viď. výsledky vyšetrovania) a ešte to prezentujete ako svoju prednosť, Váš predseda sa stretáva s údajným mafiánom, nechá sa ním riadiť a kontrolovať si blogy, z čoho mu nakoniec "lepí". Tak v čom ste lepší ako štandardné slovenské strany?
Sme čestní ľudia, nemáme za sebou žiadne korupčné škandály na rozdiel od ostatných parlamentných strán. Neklameme a nekradneme, môžeme sa komukoľvek kedykoľvek pozrieť do očí. To je to, čo si dnes množstvo zo starých presluhujúcich politikov nemôže dovoliť urobiť. Naopak, splnili sme za 17 mesiacov veľmi veľa z nášho programu. Napríklad - Zákonník práce, boj proti korupcii, zrušili sme koncesionárske poplatky, priestupkovú imunitu, zlepšili sme podnikateľské prostredie, čestný a transparentný rezort obrany. Je toho množstvo, podrobnosti sú uvedené na našej stránke.
23.02.2012 11:40 - otázka od darejik
co hovorite na dnes zverejnene videa vasho predsedu Sulika, s clovekom z mafianskych zoznamov, Kocnerom? Nie je to podla vas dovod na jeho odstupenie z kandidatky???
Odpovedal som vyššie. Doplním, že na odstúpenie Richarda z kandidátky nevidím ani najmenší dôvod.
23.02.2012 11:39 - otázka od emil
Viete mi prosim Vas vysvetlit ako je mozne ze poslanci su v nasej krajine nepostihnutelny! Kazdy zamestnany clovek ma v praci nejaku zodpovednost. otazka. ako je mozne ze ludia ktori riadia stat a su zodpovedny za ludi v tejto krajine si moze robit co chcu! prave takyto ludia by mali byt najviac kontrolovany a mali by brat najvacsiu zodpovednosst za svoju praci. Ako je toto mozne? dakujem za odpoved
Súhlasím s Vami. Prvý krok sme už urobili. Zásluhou SaS bola zrušená priestupková imunita poslancov, takže dnes už nie sú nadľudia - nemôžu lietať na aute rýchlo, ako sa im zachce, bez pokuty. To isté, čo sa týka napríklad parkovania,... Ďalším krokom, ktorý bude SaS presadzovať, bude zrušenie aj trestnoprávnej imunity. Až potom si budú poslanci rovní so všetkými poslancami.
23.02.2012 11:38 - otázka od Vlado
Dobrý deň, chcel som sa opýtať na akú agendu sa budete Vy osobne ako poslanec (v prípade, že nebudete v exekutíve) orientovať? Neplánujete sa venovať novelizácii zákona o ochrane pred odpočúvaním resp. zlúčeniu tajných služieb do jednej (ktorá by bola vedená nepoliticky, ako napríklad Telekomunikačný úrad)?
Uvidíme, čo prinesie čas. Každopádne by som sa chcel obrane venovať naďalej.
23.02.2012 11:37 - otázka od Marek z KE
Pán Galko, nezdá sa Vám, že ste sa až príliš podozrivo držali ministerského kresla po prevalení škandálu s odpočúvaním? Pripomínalo mi to prípad pána Uhliarika, ktorý zlyhal na plnej čiare, keď robí lokaja finančnej skupiny a argumenty typu: snaží sa zachrániť zdravotníctvo radšej nechajte bokom, keď už medzi farmaceutickými spoločnosťami sa hovorí o provízii okolo 4 miliónov eur za presadzovanie nrasformácie nemocníc. Celkom slušná suma. Mali ste sľúbené niečo podobné? Pekný deň.
Vôbec som sa tam nedržal nasilu, dodnes som však presvedčený, že moje okamžité odstránenie z rezortu malo pramálo spoločné s nejakým odpočúvaním. Jednoducho som mnohým mocným ľuďom stúpal na otlaky čím ďalej, tým viac a bolo ma treba za každú cenu odstrániť.
23.02.2012 11:35 - otázka od alica
Pozdravujem vás p. Galko. Na vašom politickom bigboarde, kto je tam s Vami čo vás ťahá za uši? ďakujem za odpoveď
Odpoveď je vyššie.
23.02.2012 11:34 - otázka od jachim
pan galko, čo je pravdy na tom, že ste odpočuvali aj vlastnych strnickych kolegov, pana Krajcera s panom Miškovom??? dakujem
Nie je to pravda.
23.02.2012 11:34 - otázka od Vlado
Dobrý deň Ľubo, chcem vedieť prečo by som podľa Vás ako volič SaS mal dať krúžok práve Vám? Prípadne ktorým ďalším 3 ľuďom by ste odporučili dať krúžky. Díky. Vlado
Dobrý deň, Vlado. Rozhodnutie je na Vás. Ja budem pokračovať presne v tej agende, ktorú som pokladal za najdôležitejšiu aj doteraz a to je protikorupčná činnosť. Čo sa týka tých troch ľudí, nedám špeciálne odporučenie na mená, pozrite si, kto ako pôsobil doteraz, prípadne kto je z Vášho regiónu. Potom mu môžete napísať nejaké otázky, uvidíte, či Vám odpovie. Máme naozaj kvalitných kandidátov.
23.02.2012 11:32 - otázka od Marek
Ako chcete presvedčiť voličov na Slovensku, že existuje šanca na pravicovú vládu, keď ste si pod sebou spílili konár. Teraz je jedno, kto môže bezprostredne za pád vlády. Vláda padla. To je fakt. Ako teda chcete ľudí presvedčiť znova? Nemyslíte si, že ľudia už majú politiky dosť?
Je to na voličoch. Možnosť pravicovej vlády naďalej existuje. My však vstúpime len do takej, kde nám bude garantované dodržiavanie dohodnutých pravidiel.
23.02.2012 11:31 - otázka od Marián Simeon
Dobrý deň, p.Galko včera som sa stretol s priateľmi a dozvedel sa, že po kontrole daňovákov zaplatil pokutu 440,- EUR za to, že mal v pokladni 4,40 Eur viac ako má mať podľa fiškálnej pamäti pokladne. Pýtam sa Vás to máme chápať ako verejné vydieranie ? To chcete aj Vy strana SAS? Čo chcete robiť s nezaplatenými odvodmi tích, ktorí su dlžní nie malé peniaze už dlhé roky? Nevymožiteľnosť,špekulatívne zakladanie s.r.o.? Marián
Máte kus pravdy. Malí drobní podnikatelia sú prenasledovaní a veľké ryby si robia, čo chcú. Čaká nás v tomto smere ešte kopa práce. Čo sa týka vymáhania peňazí, máme veľmi dobré výsledky napríklad v Sociálnej poisťovni, kde náš nominant pán Lopatka neuveriteľným spôsobom zvýšil výber nedoplatkov na poistnom o viac ako 100 %. Čo sa týka napríklad špekulatívnych s.r.o.-čiek, SaS má napríklad v programe čiastočný zákaz podnikania u osôb, ktorým bola preukázaná korupčná činnosť a podobne.
23.02.2012 11:28 - otázka od Jano
Dobrý deň p. Galko. Vy si ani neuvedomujete čo ste v armáde zlého napáchali. Samotní vojaci Vás preklínajú. Zdanenie príspevku na bývanie, neprispievanie do 3. pilieru a iné. Akurát sa Vám podarilo proti sebe rozoštvať samotných vojakoch a zároveň z neistiť kolegov. Teraz sú medzi nimi nevraživosti a to je to najhoršie.. Toto je Vaše dielo a nie úspechy a žaloby. Chráň Boh aby sa ešte našiel taký ako Vy.
Zdaňovanie príspevku na bývanie má na krku Mikloš. Práve naopak, ja som mal pripravený zákon v spolupráci s ministrom práce Mihálom, ktorý by to od januára 2012 vrátil naspäť. Žiaľ, už sme ho nestihli podať. Podobne to bolo aj s tretím pilierom. To bol pozostatok minulosti a práve my sme to riešili.
23.02.2012 11:27 - otázka od Nika
Dobrý deň,ja nemám otázku iba vám chcem zaželať v živote aby sa vám darilo,aby ste boli šťastný,zdravý a aby vás všetko zlé obchádzalo a samozrejme aby sa vám splnilo všetko po čom túžite =)Dovidenia a pekný zvyšok dňa.
Nika, aj ja Vám prajem všetko najlepšie. Prajem Vám lepšie časy z úprimného srdca.
23.02.2012 11:26 - otázka od anny
Dobrý deň p. Galko, chcem sa spýtať, ako dlho bývate v Stupave a čo sa Vám tam páči najviac. Prajem pekný deň:)
11 rokov a najviac sa mi v Stupave páči môj kocúr a môj pes. Ale teraz vážne - Stupava je skvelá, ľudia, príroda, je tam pokoj, celá naša rodina sme tam spokojní.
23.02.2012 11:25 - otázka od Cenki a spol.
Prečo si nás potopil. Chlapci z Východu
Chlapci, ja som vás nepotopil. Chalan zo Západu.
23.02.2012 11:24 - otázka od Bartolomej Novakovsky
Som tiež vodič kamiónu. Bol som aj ja odpočúvaný? Ak áno čo som ti urobil.
Ja neviem, či si bol odpočúvaný a dúfam, že si mi neurobil nič, veď ani ja tebe :-)
23.02.2012 11:24 - otázka od Citatel
Dobry den pán Galko, mozem sa spýtat na Váš názor že odkiaľ podľa Vás unikla Gorila? Myslíe si, že by mohlo byť reálne k by unikli zvukové alebo obrazové záznamy ku Gorile, ak sú? Inak prajem Vám všetko dobré a veľa odhodlania sily a zdravia. PS: budem Vás voliť a krúžkovať.
Môj osobný názor je, že ju spracoval a zabezpečil jej zverejnenie nejaký terajší alebo bývalý príslušník SIS, ktorý chcel, aby pravda o tomto nehoráznom megaškandále vyšla najavo. Ak unikli informácie, podľa mňa mohli pokojne uniknúť aj zvukové a obrazové záznamy. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Ďakujem Vám za Vašu voľbu aj za krúžok.
23.02.2012 11:21 - otázka od petersmall
Dobrý deň pán Galko. Fadím Vašim krokom a poprosím Vás o zverejnenie a upriamenie pozornosti súhrnu prehreškov Ficovej vlády a strany, pretože ak sa tak nestane, tak ten despotický, arogantný klamár a sebec túžiaci len po moci bude vládnuť sám!!! Zverejnite prosím všetky relevantné podozrenia a nejaké občianske združenie bude môcť podať trestné oznámenie. Zrejme sú tam kauzy kde Fico pokračoval v "biznise" svojho predchodcu Mikloša podľa predchádzajúcich šablón... Ďakujeme.
Dal som už 17 trestných oznámení v súvislosti s korupčnou a inou trestnou činnosťou. 16 z nich stále niekde visí, aj to o niečom vypovedá. To jedno bolo zamietnuté, nakoľko skutok už bol premlčaný. Ďakujem za vyjadrenie podpory.
23.02.2012 11:20 - otázka od Andrej Vlkovec
Otázka č.1: Je pravda, že ste v roku 2010 na VSS udelili najvyššie medaile aj bývalým príslušníkom ŠTB p. Laštekovi, p. Stachovi a aký má postoj Vaša strana k bývalým príslušníkom STB. Otázka č. 2: Je pravda, že ste osobne schvaľovali použitie ITP vo VSS?
Bývalý príslušník ŠtB nemôže vôbec byť v spravodajských službách, lebo nemôže dostať previerku.
23.02.2012 11:19 - otázka od Martin
Dobry den p.Galko, kto je ta pekna slecna na bilboarde s Vami?:)
Je to moja mladšia dcéra, patrí medzi tri najkrajšie ženy v celej strednej Európe a okolitých dedinách :-) bez určenia poradia, druhou je moja manželka a treťou staršia dcéra :-)
23.02.2012 11:18 - otázka od René
Až teraz - keď vidím fotku s chlapčenským úsmevom sa mi zdá že sa poznáme vlastne - René, Valachova ul. :-) ... vlastne áno, - už viem - už ako dieťa si bojoval proti "porušovaniu predpisov" - asi preto si Ťa len tak hmlisto pamätám, tuším si nemal moc kamarátov.. ale práve to je dôvod Ti ako "politikovi" plne dôverujem - nezaujíma Ťa kto je kto.. padni komu padni..aj keď by to rodina bola - pozriem či kandiduješ - máš môj hlas.
Myslím, že si ťa, René, pamätám. Mám kybernetickú pamäť a to aj mnohým lumpom, ktorým šliapem na otlaky prekáža. Len pre zaujímavosť, podľa mňa sme chodili spolu len do prvej triedy na základnej škole a tvoje priezvisko sa začína na M. Napíš mi na lubomir.galko@gmail.com, či som sa trafil. Za osobnú podporu ďakujem.
23.02.2012 11:16 - otázka od Ján
Nemyslíte si , že za vašou kauzou sú spravodajské hry Smeru ako va s a SaS zdiskreditovať? Kalińak je asi tá šedá eminencia , čo to zariadil.Ešte aj novinárku riadil ako ma písať.Pravica je neschopná v tom, že sa nevie na neho propraviť. Vždy pred voľbami Fico povaťahuje kauzy, pošpiní kdekoho a tvári sa , že on nič on muzikant.Tak sa zabudne na jeho kauzy a on demagog ma potom 40%. Ako bačoval Baška? Prečo sa na nich nepodajú trestné oznámenia?
Podal som 17 trestných oznámení. S tými spravodajskými hrami súhlasím. SaS je "chyba v systéme", pretože my sme do politiky prišli vystriedať presluhujúcich politikov a spraviť niečo pre Slovensko a nie kradnúť a to je pre nich niečo nepredstaviteľné. Preto tie diskreditačné útoky na nás.
23.02.2012 11:14 - otázka od Dávid z Bardejova
Dobrý deň p. Galko. Myslíte si, že v SaS budete spokojnejší a šťastnejší, keď vyhráte túto žabomyšiu vojnu s SDKÚ na úkor pravice s prvou cenou a t.j. jednofarebná vláda Smeru? Rozumiem, že ste politické batoľatá a potrebujete dorásť aspoň do toho dorasteneckého veku, našu krajinu to bude stáť omnoho viac, ako si viete predstaviť. Je šanca podľa vás šanca, že sa na čele s vaším p. predsedom konečne v SaS-ke uvedomíte???Ďakujem.
Každý si je strojcom svojho šťastia, pre SDKÚ to platí dvojnásobne. Ak si občania zvolia jednofarebnú vládu Smeru, asi to tak malo byť. V tom prípade budeme tvrdou a konštruktívnou opozíciou. Čo sa napríklad mňa týka, korupcia sa veľmi dobre odhaduje a pranieruje aj z pozície opozičného poslanca. Posledných 15 dní ešte o voličov zabojujeme, je ich obrovské množstvo nerozhodnutých. Výsledky a aj zloženie vlády môžu byť ešte prekvapujúce.
23.02.2012 11:12 - otázka od Dan
Dobry den.rad by som sa opytal p.Galko čo Vas viedlo k rozhodnutiu zrušiť letecke kridlo v Prešove počas vasej vlady (pokial ste boli ministrom obrany).nemyslíte že šef by sa mal o svojich podriadených starat a nie ich bezrozmyslania poprepustat ako ste to chceli spravit vy?isto nie vsetci vojaci by odisli do civilu ale drviva vätsina ano..ja som ale rad že Vasa vlada padla a vy uz nie ste minister lebo ja dnes mam robotu a som rad ze nemusim ist na urad prace sa hlasit.dakujem
Bol to návrh priamo od vojakov - odborníkov z generálneho štábu a výsledok strategického hodnotenia obrany. Dnes ale už viem povedať, že toto jediné rozhodnutie, aj vzhľadom na to, že sa nám podarilo získať viac peňazí pre rezort, by som navrhol prehodnotiť a krídlo zachovať.
23.02.2012 11:11 - otázka od Peto
Ahoj Lubo komu fandis vo futbale? Pozeravas ligu majstrov? dik
V prvom rade fandím dobrému futbalu. Ligu majstrov pozerávam, keď mám čas. Odkedy som v politike, mám ho dosť málo.
23.02.2012 11:09 - otázka od iva
Už som sa pýtala Sulíka, neodpovedal mi keď bol on line. Ako môže by muž č2 vašej kandidátky tak arogantný? To pre neho neexistujú tréningy ako byť ľudský k ľuďom? Inak držím palce! Som váš volič.
Ja s ním takúto skúsenosť nemám. Teší ma Vaša dôvera a ďakujem Vám za ňu. Mimochodom stávková kancelária vypísala súboj preferenčných hlasov práve medzi Krajcerom a mnou a na mňa je dosť vysoký kurz. Môžete si zarobiť... :-) :-)
23.02.2012 11:05 - otázka od Sova 535
Dobrý deň, čo si myslíte o tom, že pani Radičová a všetci novinári mali plné ústa demokracie a pritom zabudli na jednu z najdolezitejsich vseobecnych zásad demokratickej spoločnosti, ktorou je prezumpcia neviny, keď vás bez vyšetrenia a pravoplatneho rozhodnutia odvolala z funkcie ?? Ďakujem ps: škoda ze nevyslo to o co sa to snazilo ;)
Trafili ste klinec po hlavičke. Je neuveriteľné, akým spôsobom u nás mnohí politici, ale aj médiá vynášajú súdy. Typickým príkladom je akcia Dáma (sledovanie, monitorovanie a odpočúvanie premiérky), o ktorej bombasticky písalo množstvo printových médií, bolo to v televízii a keď sa definitívne ukázalo, že akcia Dáma nikdy neexistovala, pokiaľ mám správne informácie, jediný, kto to uverejnil, bol internetový portál Topky. V televízii a novinách ani ťuk. Aj to o niečom svedčí. O úrovni viacerých našich presluhujúcich politikov a žiaľ aj mnohých novinárov.
23.02.2012 11:02 - otázka od kuko
Rafinovaný a jediný spôsob ako zistiť kameramana, ktorý Vás nakameroval. Bizardný spôsob zistenia takej "hlúposti". Ale chápem Vás, ak by ste nebol v SAS odpornej strane tak by som Vás aj volil. Myslím, že tento názor prevláda u väčšiny ludí. Skuste sa osamostatníť a bude to iné...Sulík, nie je to pravé
Ďakujem Vám za osobnú podporu. V SaS sa cítim celkom dobre, je to slobodná strana, ktorá akceptuje, že na niektoré veci máme napríklad rôzne názory. Vždy sa vieme dohodnúť na základe demokratickej diskusie, to v iných stranách je nepredstaviteľné.
23.02.2012 11:01 - otázka od imrich
je pravda, že v rámci štruktúr armády SR existuje utajená elitná vojenská jednotka, zložená zo špeciálne vycvičených paragánov, ktorá je na pokyn ministra obrany či niektorého iného z vrchných veliteľov ozbrojených síl SR schopná kdekoľvek na svete vykonať rýchlu likvidačnú akciu?? odpovedzte prosím pravdivo, dakujem
Máme elitný 5. pluk špeciálneho určenia v Žiline. Sú to naši elitní vojaci schopní plniť tie najťažšie úlohy, teraz ich máme prvýkrát aj v Afganistane. My necvičíme našich vojakov na likvidačné akcie. Vojaci sú tu na to, aby našich občanov chránili a v prípade potreby bránili Slovensko.
23.02.2012 10:59 - otázka od Martin
Dobrý deň, pán Galko. Dokážete ustáť Trnkovu iniciatívu nahrávajúcu Vašim neprajníkom, ktorým ste poriadne šľapli na otlak v súvislosti s vyšetrovaním korupcie na ministerstve obrany? Vidíte tiež za celou aférou aj Kaliňákove intrigy? Držte sa !
Čarnogurský bol politicky prenasledovaný, následne zatvorený a nakoniec sa stal premiérom. Havel bol politicky prenasledovaný, zatvorený a stal sa prezidentom. Možno ma čaká skvelá kariéra... :-) :-) Trnka je pre mňa absolútne nedôveryhodný človek. Budem sa brániť.
23.02.2012 10:57 - otázka od Vlado
Zdravím vás. Chcel by som sa spýtať, prečo ste nariadil odpočúvanie novinárov pravdy aj osoby M. Gučíka? Konali ste tak z vlastného rozhodnutia, alebo ste takýto pokyn dostali od niekoho zo západu?
Nič som nenariaďoval. VOS konala autonómne a vždy len so súhlasom sudcu. Mali rozviazané ruky, jedinou mojou podmienkou bolo, aby dodržiavali zákon a aby bojovali s korupciou.
23.02.2012 10:56 - otázka od matej
cau Lubo... nechapem naco si sa ty ako byvaly programator a neskorsi zamestnanec velkoobchodnych retazcov "hrabal" na post ministra obrany? sam si sa teraz hadam presvedcil, ze plati stare zname "suster drz sa kopyta"... bolo ti to treba Lubos??
Ahoj, Matej. Ale koľkým ľuďom som na Slovensku otvoril oči. Som presvedčený, že aj to, že sa dnes verejne hovorí o Gorile a že sa vyšetruje, súvisí s tým bojom s korupciou, ktorý som na rezorte obrany zvádzal. Myslím si, že to malo zmysel a aj to má zmysel do budúcnosti. Minister je politická funkcia, dôležité je, aby to bol dobrý manažér a aby to bol čestný človek a aby sa obklopil skvelým tímom odborníkov, akými som sa na obrane napríklad obklopil ja.
23.02.2012 10:54 - otázka od Matus
Dobry den pan Galko, Chcem sa Vas spytat, ak by ste boli v buducej vlade presadzovali by ste plnenie percentualnych zavazkov na financovanie armady, ku ktorym sme sa zaviazali pri vstupe do NATO. PS: Chcem Vasej strane zazelat co najlepsi vysledok vo volbach lebo len SAS haji skutocne potreby a moznotsi SR v EU.
Nie ani tak kritické nižšie percento, ako to, že rozpočet na obranu neustále klesal v percentuálnych aj absolútnych hodnotách. Nám sa podarilo tento trend zastaviť, to je do budúcnosti mimoriadne dôležité. Za Vaše prianie pre našu stranu Vám ďakujem.
23.02.2012 10:53 - otázka od xavier
Pán Galko, velmi si vážim váš boj s korupciou. Len je smutné ako sa gorila nedokázala vyriešiť za 6 rokov a vo vašom prípade postupujú na slovenské pomeri velmi rýchlo. Ako si to dokážete vysvetliť ?
Je to politická šikana a odplata za to, že som mnohým ľuďom stúpil na otlak. Zároveň to možno chápať ako výstrahu pre nejakých ďalších mojich nasledovníkov, ktorí by chceli podobným spôsobom bojovať proti korupcii. V tomto boji budem však naďalej pokračovať, som tvrdá palica.
23.02.2012 10:51 - otázka od Red Eagle
Dobrý deň, som slobodná matka zo sociálne slabej rodiny. Moju situáciu by som chcela riešiť vstupom do armády. Bolo by možné vstúpiť do armády napriek tomu, že som bola trikrát súdne trestaná ? Nebolo to nič vážne, posmienečné tresty za krádež alkoholu v hypermarkete a jedna peňaženka. Tresty mám už zahladené. Prosím poraďte mi.
Pre Vás je lepšia pozícia SBS-ky v hypermarkete :-) :-)
23.02.2012 10:50 - otázka od Elena Horáková
pán Galko, uvedomujete si, že počas vášho ministrovania ste vrátili rezort kdesi do čias hlbokej totality? odpočúvanie, hromadný nákup vojenských vozidiel a inej technológie, psychologický nátlak... takéto praktiky boli používané možno za éry neslávne známeho ministra čepičku... neboli ste náhodou v 80. rokoch niekde v ZSSR školený špecialistami KGB?
Neverte všetkému, čím Vás kŕmia médiá. Naopak prvýkrát v histórii sme spravili z rezortu čestné a transparentné ministerstvo.
23.02.2012 10:49 - otázka od Miso
Dobrý deň. Myslíte si, že sa SDKU dostane po voľbách do NRSR?
SDKÚ je nám programovo najbližšia strana a sú v nej aj čestní ľudia. Viete, čo by bolo ideálne? SDKÚ v parlamente a Mikloš s Dzurindom prekrúžkovaní tak, že sa doň nedostanú. Obávam sa, že taká situácia však nenastane.
23.02.2012 10:47 - otázka od Miňo
Čo hovoríte na Ivetu Radičovú vo funkcii ministerky obrany a jej rozhodnutie o odpočúvaní, ktoré bude môcť prebiehať len so súhlasom ministra - teda jej samotnej? Išlo o prevzatie kontroly odpočúvania stranou SDKU, aby zamietli svoje stopy po Gorile?
Je to zlé, neodborné rozhodnutie, tým pádom bude môcť akýkoľvek minister obrany zneužiť tajnú službu. Predstavte si, že by toto platilo v minulosti v prípade SIS. Gorila by nikdy nevznikla, pretože predseda vlády, ak by vedel o tom, koho idú odpočúvať a ovládal by medzivýstupy, tak by to zastavil. Nikdy by sme sa nedozvedeli, že je tu taká možnosť, že Ficovi najviac chutí kola v byte na Vazovovej ulici. Že je tu aj taká možnosť, že KDH a SDKÚ v prípade 200 miliónov vedia nájsť celkom spoločnú reč pri delení a podobne. Činnosť tajných služieb, a je jedno, či je to VOS alebo SIS, musí byť autonómna, ich rozhodovanie pri zisťovaní operatívnych informácií takisto. Súhlasím ale s tým, aby bola účinnejšia kontrola nejakým nezávislým orgánom.
23.02.2012 10:41 - otázka od Andrej
Dobrý deň. Chcem sa vás spýtať ako fungovalo vami odobrené odpočúvanie istých vybraných osôb. Boli odpočúvacie zariadenia umiestnené aj do priestorov ako sú WC či kúpeľňa? Kontrolovali ste aj vy osobne tieto nahrávky? Ďakujem
Nie, VOS nemá samostatné odpočúvacie zariadenia. Odposluchy sa realizujú prostredníctvom Policajného zboru. VOS dostáva už len hotové výstupy. PS: Na WC či v kúpeľni sa moc o korupcii zrejme nedozviete... :-) :-)
23.02.2012 10:39 - otázka od Ľudo
Pán Galko, nebudem Vás voliť, kvôli Vaším strešteným straníckym nápadom (homosexuáli, úplne voľné malé množstvo marihuany,..). Ale čo sa týka Vašej osoby - no presvedčili ste ma, že ste konali v záujme Slovenska!! Nie ste i Vy toho názoru, že spoločnosť je v konečnom dôsledku manipulovaná médiami, k jej škode!!
Ďakujem Vám za osobnú dôveru. Ja vždy budem konať v záujme Slovenska. S Vašou poslednou vetou súhlasím. Verím, že Vaše rozhodnutie nevoliť nás ešte prehodnotíte.
23.02.2012 10:38 - otázka od katarzia
dobry den, chcem sa opytat p. Galku, ci vedel o korumpovani poslancov zo SaS a preco ich lider tuto korupciu neoznamil prislusnym organom, ked o nej hovori na videu Kočnerovi? a este aky ma p. Galko vztah s p. Kočnerom? dakujem velmi pekne :)
Poslanec Droba bol v tejto veci vypovedať. Kupovanie nebolo, boli to len výmysly. S Kočnerom sa nepoznám, osobne som sa s ním nestretol. Poznám ho len z médií.
23.02.2012 10:36 - otázka od Miro
Zdravím pán Galko je podľa Vás ok, že pán haščák rozhodoval priamo o obsadení nominantov za SDKU??? Rovnako aj další ľudia v minulostiz pozadia SDKU ako Jozef Majský a Juraj Štern nie sú čistí - sú to žločinci na slobode!!!
Pokladám to za nehoráznosť.
23.02.2012 10:36 - otázka od tina
Pán Galko, dobrý deň ! Neuvažujete o korekcii uší ?
Nemajte obavy, nielen moje uši, ale aj všetky ostatné moje orgány sú primeranej veľkosti :-) :-)
23.02.2012 10:35 - otázka od u571
Sulikovci šokujú: Každý Slovák zaplatí za Grécko vyše 200 eur!To snad nie p.Galko a pan Sulik a spol.Myšlienka a projekt EU je daleko racionalnejši a vznešenejši a daleko prekračuje ,,mudrost Sulika a spol...
Porozprávajte sa o tom s Vašimi deťmi a Vašimi vnúčencami, keď budú splácať tie nehorázne peniaze, ktoré tam nezodpovední presluhujúci politici a zradcovia Slovenska posielajú a v tom čase bude Grécko alebo aj iné krajiny už dávno v krachu. S tým, že myšlienka a projekt EÚ sú racionálne a vznešené, jednoznačne súhlasím.
23.02.2012 10:31 - otázka od Stano
Dobry den pan Galko, najprv by som Vam chcel vyjadrit podporu za vasu protikorupcnu cinnost ako aj za pracu ktoru odvadzate. Chcel by som sa opytat, ci v strane SaS neuvazujete do buducna o zmene politickeho systemu, povedzme na vyspelejsi dvojkomorovy parlament, kde by na jednej strane bolo celonarodne zastupenie a na druhej strane pomerne zastupenie podla poctu obyvatelov jednotlivych krajov. Takto by mohli mat kraje vecsie pravomoci, aj take ktore sa citia v uzadi. Samozrejme pocet poslancov by sa menit nemusel, proste v jednej komore napr. 75 a v druhe 75, dlzka mandatu v jednotlivych by samozrejme bola na diskusiu odbornikov. Dakujem
My sa nebránime žiadnej odbornej diskusii o zmene volebného systému.
23.02.2012 10:30 - otázka od Ince
Zdravim Vas, chcem sa opytat v akom stave ste nasli rezort pri nastupe na ministerstvo a co vsetko sa Vam za vase obdobie podarilo spravit? Myslim veci, ktore sa daju overit, dakujem.
Rezort bol v katastrofálnom stave, zamestnanci demoralizovaní. Do vienka sme dostali nepokryté zmluvy za 150 miliónov na tri roky. Nedajú sa tu napísať všetky výsledky, podstatné je, že sme prvý raz v histórii urobili z rezortu obrany čestný a transparentný rezort a že sme našimi protikorupčnými opatreniami ušetrili za rok 2011 zo 750 miliónového rozpočtu neuveriteľných 60 miliónov eur. Toto dokonca potvrdila na tlačovke samotná Iveta Radičová.
23.02.2012 10:27 - otázka od Eisenkraft
Pán Galko, Aký je Váš vzťah s pánom menom: Árpád Duka Zólyomi? Vraj bol neprávom odpočúvaný cez VOS, nakoľko sa Vaši nadriadení nedohodli. Poznáte sa osobne? Ďakujem, Eisenkraft.
Vôbec ho nepoznám a nerozumiem, prečo by mal byť odpočúvaný.
23.02.2012 10:26 - otázka od Cuketa
zdravim. v noci vysli videa, kde je predseda sas u kocnera doma. hovoria o koalicnych partneroch a generalnom prokuratorovi,... myslite si, ze je to spravne, ze sa pan sulik stretava s panom kocnerom? lebo ja nie.
Už sa s ním nestretáva. Sám priznal, že to bola chyba a stretol sa s ním len preto, lebo chcel zistiť zradcov v koalícii. Dnes už by to neurobil. Na druhej strane aj k sms-kám, aj stretnutiam sa Richard Sulík priznal, a to je nevídané - to ho odlišuje od starých presluhujúcich politikov. Richard Sulík je čestný človek, ktorý nikdy nič nemal s korupciou, nekradne a neklame. A to je pre mňa podstatné.
23.02.2012 10:25 - otázka od Vena
Dobrý deň,som veľká zberateľka autogramov a chcela by som aj vás poprosiť o podpiskartu aj z podpisom lenže adresu nedávam na verejnosť dali by ste mi nejaký kontakt na vás kam by som napísala adresu?Vopred vám veľmi pekne Ďakujem :)
lubomir.galko@gmail.com - pošlem Vám ju.
23.02.2012 10:24 - otázka od Denisa
Dobry. Tak ako sa Vam paci pani Radicova ako "ministerka obrany"? :)))
Celkom pekná baba :-) :-)
23.02.2012 10:23 - otázka od Fero
Dobrý deň, budete ako v minulosti naďalej presadzovať prepustenie výsluhových dôchodcov zo štátnej právy?
Prvoradé je, aby na každom mieste sedel odborník. Na niektoré miesta sme dosadiť civilov ani nevedeli, nakoľko nedisponovali príslušnou odbornosťou. Toto by sa malo zmeniť v budúcnosti, lebo sme otvorili napríklad Vojenskú akadémiu v Liptovskom Mikuláši aj civilným študentom a tým pádom si budeme vychovávať aj odborníkov z radov civilov.
23.02.2012 10:21 - otázka od maria
P.Galko,dobrý deň,stále ste presvedčený,že rozdať odmeny z ušetrených peňazí z PN-iek bolo správne?
Dobrý deň. Prepáčte, že trochu meškám. Šoférujem si sám, ochranku nemám a tak som hľadal miesto na parkovanie :) Áno, lebo sme rozdali len časť, veľkú časť sme investovali do rozvoja ozbrojených síl. Nakúpili sme terénne automobily pre vojakov, zaplatili zákonné poistné na celý rok vopred,... To sa stalo v histórii rezortu prvýkrát. V minulosti sa vždy všetky ušetrené prostriedky dávali na odmeny celé.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu