Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Náhradné lietadlo Air Slovakia nepustili do izraelského vzdušného priestoru

Medzi pútnikmi, ktorí sa na prvý pokus nedostali do Izraela, je aj Radka Matějová z Ostravy.
Medzi pútnikmi, ktorí sa na prvý pokus nedostali do Izraela, je aj Radka Matějová z Ostravy.

BRATISLAVA - Viac ako o deň sa predĺžila cesta pasažierov Air Slovakia, kým sa letecky dostali z Bratislavy do Tel Avivu. Medzi 64 cestujúcimi bolo 40 pútnikov tešiacich sa na návštevu Svätej zeme. Prvý let skomplikovala porucha lietadla. Náhradnému izraelské orgány zas nepovolili vstup do krajiny.

Sklamaní pasažieri sa museli vrátiť do Bratislavy, do Izraela odleteli až na tretí pokus včera popoludní. „Pôvodný let sa v pondelok ráno neuskutočnil pre poruchu na elektrickom systéme nášho Boeingu 737,“ vysvetlil prevádzkový riaditeľ Air Slovakia Vladimír Záborský. „Chceli sme cestujúcich čo najrýchlejšie dopraviť do Izraela, a preto sme si požičali boeing od leteckej spoločnosti Sky Europe. Izraelská strana však bez vysvetlenia náhradnému lietadlu nedovolila pristáť, a tak stroj v pondelok pred polnocou pristál na Cypre.

Po natankovaní paliva sa lietadlo vrátilo do Bratislavy,“ dodal riaditeľ. Cestujúcich ubytovali v hoteli v Malackách. „Vyspali sme sa a dostali sme aj jedlo. Dá sa to vydržať,“ poznamenala Radka Matějová (24) z Ostravy, ktorá sa do Izraela vybrala aj s rodičmi. Podľa nedávneho rozhodnutia Európskeho súdneho dvora aerolínie v prípade dlhého meškania poskytujú pasažierom kompenzácie zaplatením ubytovania, stravy a aj finančným odškodnením.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu