Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Rozzúrený Saddám poučoval sudcu!

Saddám Husajn
Saddám Husajn

BAGDAD - Zadychčaný a útočne naladený Saddám Husajn včera opäť predstúpil pred súd. Spolu so svojím nevlastným bratom sa posťažoval sudcovi na zlé zaobchádzanie. Tribunál si však vypočul i prvého svedka masakry v Dudžajle a neskôr pojednávanie odročil na december.

Bývalý iracký prezident a ďalší siedmi predstavitelia jeho režimu včera po 40- -dňovom odklade opäť predstúpili pred súd. Saddám, s Koránom pod pazuchou, prišiel na pojednávanie s osemminútovým oneskorením a viditeľne podráždený. Následne sa posťažoval sudcovi, že musel vyjsť hore schodmi, pretože výťah bol pokazený, a mal pri tom spútané ruky. Rozhnevalo ho tiež, že ho priviedli príslušníci zahraničných síl.

Sudca bývalého vodcu krajiny ubezpečil, že „povie“ strážcom, aby sa takáto situácia neopakovala. „Nepoviete. Vy im to musíte rozkázať! Ste Iračan, oni sú dobyvatelia a okupanti,“ vykríkol rozhnevaný exdiktátor. Ďalší obžalovaný, Saddámov nevlastný brat Barzán Ibrahím, sa zase sťažoval, že sa mu nedostalo náležitého lekárskeho ošetrenia po tom, čo mu diagnostikovali rakovinu. Podľa neho je to „nepriamy pokus o vraždu“. Po týchto eskapádach nechal predseda súdu Ritzgar Muhammad Amín odvysielať záznam z dediny Dudžajl a výpoveď prvého svedka. Po obedňajšej prestávke Amín oznámil odročenie pojednávania na 5. december. Účelom tohto kroku je dať viac času na nájdenie náhrady za dvoch zavraždených advokátov a jedného, ktorý z krajiny ušiel po tom, čo bol zranený.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu