Utorok4. jún 2024, meniny má Lenka, zajtra Laura

Boli Vianoce a on tak strašne sám: Mafián požiadal o zatknutie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LUCCA - Predvianočná nálada zrejme prispela k zatknutiu dlho hľadaného talianskeho mafiána. V čase adventu sa vraj cítil natoľko osamelý, že sám požiadal políciu v toskánskom meste Lucca, aby mohol znovu za mreže.

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje. Recidivista Paolo Anfossi (56) bol podľa polície v poslednom čase stále na úteku pred spravodlivosťou a cítil sa strašne sám. Kontaktoval teda toskánsku políciu a prisľúbil, že sa nechá dobrovoľne zatknúť, ak mu želiezka nasadí sám policajný šéf.

Pri zatýkaní chcel údajne bývalý mafián policajta dokonca objať a vyzeral, že svoje doterajšiu zločineckú kariéru ľutuje. "Skrátka sa potreboval s niekým porozprávať, bol sám. Predtým žil dlho vo väzení, takže sa tam v určitom zmysle cíti ako doma," povedal šéf policajnej stanice Virginia Russo.

V rozhodnutí zločinca zrejme tiež zohrala svoju úlohu predvianočná nálada - Anfossi vytočil totiž číslo policajnej stanice iba dva dni pred Štedrým dňom. Podľa polície bývalý mafián uviedol, že vo väzení sa bude cítiť menej osamelý než na slobode. Vraj už mal tiež dosť zločineckého života. Anfossi čelí obvineniam zo spolupráce s mafiou, brania rukojemníkov, lúpežných prepadnutí, obchodovanie s drogami a vydierania.

Na rozdiel od tohto nezvyčajného prípadu sa väčšinou snažia "napravení" mafiáni vyjednať pre seba odpustenie trestu alebo dostať novú identitu, skôr ako sa vyšetrovateľom dobrovoľne vzdajú, napísala agentúra DPA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu