Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Britský kanibal dostal za tri vraždy doživotie

Odsúdený Stephen Griffiths
Odsúdený Stephen Griffiths

LONDÝN - Na doživotie za vraždy troch prostitútok odsúdil dnes súd v Leedsi Brita, ktorý sa sám označoval za "kanibala s kušou". Jeho tvrdenie, že jedol mäso svojich obetí, nebolo možné overiť, ale použitie kuše ako zbrane dokladá videozáznam, na ktorom je šíp z kuše zabodnutý do odrezanej hlavy jednej z obetí.

Stephen Griffiths (40) sa k vraždám priznal. Spáchal ich vlani v júni a tento rok v apríli a v máji v okolí Bedfordu v severnom Anglicku. Krátko po tretej vražde bol zatknutý. "Som Usáma bin Ládin," povedal pri zatýkaní.

Obetiam bolo od 31 do 43 rokov. Telo jednej z nich bolo nájdené v jednom potoku, z druhej sa našla len časť tela, pozostatky tretej nenašli.

Griffiths odpovedal kľudným hlasom "vinný" na každý z bodov obžaloby, ktoré boli na súd podané. Sudca povedal, že preskúmanie jeho duševného stavu ukázalo, že je celkom schopný proces podstúpiť.

V čase zatknutia Griffiths študoval kriminológiu s cieľom získať v tomto odbore doktorát na univerzite v Bradforde. Jeho doktorská práca sa mala okrem iného týkať povestného "Jacka Rozparovača", predpokladaného vraha londýnskych prostitútok z konca 19. storočia.

Nie je známe, že by mal nejaké zamestnanie. Už v 17 rokoch bol odsúdený na tri roky väzenia pre lúpež so zbraňou v ruke, pobudol aj v psychiatrickej liečebni.

Prostitútky zo štvrti, kde býval, ho poznali, pretože s nimi občas prehodil pár slov. Ich služby vraj ale nevyužíval. Na súde povedal, že mäso zavraždených jedol surové alebo varené. "To tvorí súčasť magickej stránky veci," povedal. Nad svojimi činmi neprejavil žiadnu ľútosť.

Podľa susedov choval vo svojom byte hadov, ktorých kŕmil živými myšami. Britská tlač ho označila za "nového Rozparovača" s narážkou na "Rozparovača z Yorkshiru", ktorý v tejto britskej oblasti zabil v 70. rokoch trinásť žien.

Polícia pátrala, či nemal Griffiths niečo spoločné i s ďalšími vraždami, ale bezvýsledne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu