Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slovenský gang znásilňoval britské prostitútky: Ich rukami prešla aj obeť kanibala!

Ján a Miroslav mali znásilniť aj Britku, ktorá sa v roku 2010 stala obeťou kanibala Zobraziť galériu (2)
Ján a Miroslav mali znásilniť aj Britku, ktorá sa v roku 2010 stala obeťou kanibala (Zdroj: Yorkshire Post)

BRADFORD – Spolu 36 rokov v base! Pred britský súd sa minulý týždeň postavilo trio Slovákov, ktorí roky brutálne znásilňovali miestne prostitútky. Polícia násilný gang pozorovala dlhé štyri roky, kým sa im podarilo násilníkov usvedčiť. Počas vyšetrovania odhalili, že jednou z ich obetí bola aj Suzanne Blamires, ktorú v roku 2010 zavraždil neslávne známy kanibal s kušou Stephen Griffiths. Informoval o tom britský Yorkshire Post.

Slovenský gang násilníkov si svoje obete vyberal najmä medzi miestnymi prostitútkami. Náhoda tak chcela, že v ich rukách v roku 2008 skončila aj Britka Suzanne Blamires, ktorú dva roky na to zavraždil obávaný kanibal s kušou Stephen Griffiths. Ten zabíjal výlučne ľahké ženy a jeho vražednou zbraňou bola väčšinou kuša alebo nôž. Telá mŕtvych žien potom rozsekal a jedol.

Britský kanibal Stephen Griffiths a jeho obeť Suzanne Blamires
Zobraziť galériu (2)
Britský kanibal Stephen Griffiths a jeho obeť Suzanne Blamires  (Zdroj: internet)

Ján Dzuzda (40), Matúš Tipan (28) a Miroslav Karička (45) zo Slovenska úradovali v rovnakej oblasti, ako spomínaný kanibal. Hlavu gangu, takisto Slováka, Ľubomíra Koru zatkli ešte v marci 2008. Ján, Matúš a Miroslav vtedy ušli späť na Slovensko, aby unikli trestu. Polícia ich však vypátrala a minulý rok v lete ich vydali britským súdom.  

V januári pod tlakom dôkazov priznali účasť na znásilnení Britky Suzanne Blamires aj ďalších prostitútok. Usvedčila ich aj nahrávka na mobile Ľubomíra, ktorý si natáčal, ako jeho komplici znásilňujú neznámu ženu. Tú si najprv kúpil na sex ako prostitútku, a keď s ňou skončil, vrhli sa na ňu ďalší muži. „Títo muži použitím fyzického násilia dostali svoje obeťe do takej situácie, s ktorých nemali úniku. Zastrašovali ich, aby spravili to, čo od nich žiadali, čo sprevádzali extrémne brutálne sexuálne útoky,“ povedal detektív Mark Ridley.

Dva dni po tom, vyzdvihli muži prostitútku Blamires, posadili ju do auta a odviezli do slepej uličky v Bradforde. Tam čakali ďalší traja, ktorí ju spolu s komplicmi 40 minút brutálne znásilňovali. Po nekonečnom trápení sa jej podarilo ujsť a polonahá stopla prechádzajúceho vodiča. Ľubomíra dva dni po otrasnom incidente zadržala polícia. Keď sa to Ján, Matúš a Miroslav dozvedeli, kúpili si jednosmerné lístky do Londýna, odkiaľ si rezervovali cestu na Slovensko.

Policajtom sa ich však nakoniec podarilo vypátrať, previezť späť do Británie a odsúdiť. Každý z nich dostal po 12 rokov. Hlave gangu Ľubomírovi hrozí minimálne 16 rokov. „Pre obete to bol dlhý proces a dúfam, že dnešný rozsudok im a ich rodinám poskytne aspoň nejakú útechu,“ dodal Ridley.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu