Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Uniesol a znásilňoval deväť mesiacov mladé dievča

Odsúdený David Mitchell Zobraziť galériu (2)
Odsúdený David Mitchell

SALT LAKE CITY - Briana Davida Mitchella konečne uznali vinným z únosu a zneužívania Elizabeth Smart. Príbeh, ktorý zaujal svetovú verejnosť, ale aj filmárov, sa chýli ku koncu. "Je to úžasný deň," povedala dnes dievčina (23) po vynesení rozsudku súdu v Salt Lake City.

"Som šťastná, že som tu, s výsledkom som veľmi spokojná. Ale hlavne, stojím tu pred všetkými Američanmi a chcem dať nádej aj ďalším obetiam, ktoré sa boja rozprávať o tom, čo sa im stalo," dodala. Výšku trestu súd stanoví v máji 2011.

Mitchell uniesol Smart z domu jej rodičov, keď mala 14 rokov. Samozvaný prorok, ktorému pri jeho praktikách pomáhala manželka Wanda, dievča deväť mesiacov niekoľkokrát denne znásilňoval a podával jej drogy a alkohol, aby sa nebránila. Jej rodičia v tom čase vypísali odmenu za nájdenie dievčatka vo výške 250-tisíc amerických dolárov. Dievča spoznal jeden z obyvateľov mestečka Sandy a v roku 2003 sa vrátila domov k svojej rodine a pokúsila sa začať žiť opäť normálny život. Príbeh zdokumentoval televízny film Unesená: Príbeh Elizabeth Smartovej (2003).

Informácie zverejnila webová stránka magazínu People.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu