Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Žralok pri Šarm-aš Šajchu zabil nemeckú turistku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KÁHIRA - Žralok-zabijak usmrtil dnes pri egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch plávajúcu nemeckú turistku. Stalo sa tak niekoľko dní po sérií troch útokov, pri ktorých žralok v rovnakej oblasti zmrzačil troch ruských a jedného ukrajinského potápača.

Mŕtve telo 70-ročnej Nemky vyplavilo dnes na pobrežie Šarm aš-Šajchu. Predátor zaútočil na plávajúcu ženu a odhryzol jej pravé stehno a pravú ruku.

"Štyri útoky v jednom týždni sú výnimočným javom. Došlo k nim v plytkom mori severne od zálivu Naama a v tejto oblasti neboli žraloky už desať až 15 rokov," uviedol Rofl Schmid, manažér Sinajského potápačského centra.

Egyptské úrady po predchádzajúcich útokoch zaviedli dočasný zákaz kúpania v časti pobrežia Šarm aš-Šajchu. Vyzvali však turistov, aby nepodliehali panike, keďže útoky žralokov v oblasti sú extrémne zriedkavé. Nie je jasné, či nemecká turistka plávala v lokalite, kde to bolo povolené.

Za útokmi pri Šarm aš-Šajchu pravdepodobne stojí jeden abnormálne sa správajúci, vyše dvojmetrový žralok dlhoplutvý. Egyptskí špecialisti medzitým vylovili pri tamojšom pobreží už dvoch žralokov, nakoniec sa však ukázalo, že ani jeden z nich nie je hľadaný žralok-zabijak.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu