Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Priateľku niekoľko dní väznil, týral a pálil cigaretou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZLÍN - Šokujúcim spôsobom týral svoju priateľku Martin Skopálek (25). Za údajnú neveru sa mladej žene (24) pomstil tým, že ju uväznil vo svojom byte, brutálne ju bil pol metra dlhou drevenou nohou od stola a potom aj reťazou. Navyše ju kopal ťažkými topánkami do hlavy a pálil cigaretou. To mu však nestačilo.

Podľa obžaloby jej nadrogovaný Skopálek injekčne pichal pervitín. Mladá žena po troch dňoch utrpenia využila situáciu, keď zabudol zamknúť dvere izby, kde ju väznil, a oknom v kuchyni z domu utiekla. Pribehla do neďalekej reštaurácie, odkiaľ jej prítomní hostia privolali pomoc. Podľa nich "vyzerala strašidelne, bola celá modrá a napuchnutá a zle hovorila".

Žena strávila na jar 2009 niekoľko dní v nemocnici. Mala zlomené rebro, "extrémne rozsiahle" pomliaždeniny aj popáleniny po celom tele. Uviedla, že niekoľkokrát neúspešne žiadala o lekársku pomoc, muž ju vraj nepustil za celú dobu ani na záchod a údajne jej nedal ani napiť.

Skopálek priznal, že priateľku zbil. Poprel však razanciu útoku aj to, že dievča pálil cigaretou a držal v dome násilím. So ženou, ktorá podľa neho bola vtedy bezdomovkyňa a tiež užívateľka drog, sa vraj zoznámil vo februári či v marci. Od tej doby spolu žili. Dvojica často užívala pervitín a pila alkohol.

Krajský súd v Zlíne dnes vyhovel odvolaniu Martina Skopálka z Morkovice na Kroměřížsku a znížil mu pôvodný desaťročný trest za brutálne týranie na 7,5 roka. Senát naviac Skopálkovi potvrdil ústavné ochranné protidrogové liečenie, ktoré mu uložil už okresný súd. Verdikt je právoplatný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu