Štvrtok13. jún 2024, meniny má Anton, zajtra Vasil

Za výbuch motora airbusu môže materiál alebo zlá konštrukcia

Z krídla lietadla vychádzala biela para.
Z krídla lietadla vychádzala biela para.

SYDNEY - Explóziu jedného z motorov lietadla Airbus A380 austrálskej spoločnosti Qantas spôsobila pravdepodobne chyba materiálu alebo chybná konštrukcia motora Rolls-Royce. Vyhlásil to dnes na tlačovej konferencii v Sydney šéf spoločnosť Qantas Alan Joyce.

Airbus spoločnosti Qantas vo štvrtok núdzovo pristál v Singapure so 459 ľuďmi na palube, keď počas letu do Austrálie prestal fungovať jeden zo štyroch motorov. O osude lietadla panovala spočiatku neistota, špekulovalo sa dokonca o jeho zrútení v Indonézii. Nikto z cestujúcich nebol pri núdzovom pristátí zranený.
    


O presnej príčine nehody je podľa Joycea predčasné hovoriť, prebieha starostlivé vyšetrovanie prípadu.
"Je to problém motora, o ktorý sa starala spoločnosť Rolls-Royce od okamihu, kedy bol do lietadla namontovaný," povedal Joyce. "Pravdepodobne ide o zlyhanie materiálu alebo konštrukčný problém. Neveríme, že prípad má spojitosť s údržbou," dodal.
    

Po núdzovom pristátí v Singapure jeden z motorov na ľavej strane letúna niesol známky ohňa a časť jeho krytu chýbala. Horný sektor ľavého krídla bol tiež poškodený, zrejme odlomeným kusom motora. Amatérske video nasnímané z paluby lietadla ukazuje, že počas pristátia vychádzala z krídla lietadla biela para.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu