Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Po zrážke mikrobusu s traktorom 2 mŕtvi a 8 zranených

Zrážka si vyžiadala dve obete
Zrážka si vyžiadala dve obete

BRATISLAVA/VARŠAVA – Dve osoby zahynuli a ďalších osem sa ťažko zranilo pri zrážke mikrobusu s traktorom, ku ktorej došlo dnes ráno v Holandsku pri meste Biddinghuizen. Podľa miestnej polície boli dve osoby z mikrobusu na mieste mŕtve. Vodič traktora, ktorý skončil pod kolesami, je ťažko zranený.

Pravdepodobnou príčinou zrážky bola vysoká rýchlosť a najmä klzký povrch cesty, znečistený blatom opadávajúcim z kolies poľnohospodárskych strojov. Vlečka traktora, do ktorého mikrobus narazil, bola naložená zemiakmi. Nehoda sa stala okolo šiestej hodiny ráno.

Podľa viacerých poľských portálov museli osoby z vraku mikrobusu vystrihovať hasiči. Zranených previezli do štyroch nemocníc a stav väčšiny z nich označili miestne médiá ako ťažký. Vodičom mikrobusu mal byť údajne 16-ročný chlapec, ktorého museli záchranári vytiahnuť spod traktora.

Vozidlo malo krakovské evidenčné číslo, preto poľská ambasáda predpokladá, že väčšinu cestujúcich tvorili Poliaci.

V mikrobuse cestovalo desať osôb aj napriek tomu, že mal kapacitu len deväť miest. Poľský konzul podľa televízie TVN24 informoval, že zoznam pravdepodobných cestujúcich je známy, nebude však zverejnený, kým sa nepotvrdí totožnosť obetí. Mikrobusom mali cestovať do práce zamestnanci firmy, ktorá sa zaoberá spracovaním plastového odpadu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu