Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Potvrdili smrť skalického policajného šéfa v Česku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia potvrdila smrť riaditeľa OOPZ v Skalici. Slovenská polícia dostala podľa hovorcu prezídia PZ vyrozumenie o jeho smrti od svojich českých kolegov. Odmietol však potvrdiť, že sa ide o prípad samovraždy zo soboty. Správu o tom, že Slovák (42) v sobotu vyskočil z okna vlaku, priniesol, denník iDnes.

"Môžem potvrdiť, že riaditeľ obvodného oddelenia v Skalici zosnul," informoval hovorca policajného prezídia Ľuboš Homola.

"Boli sme českými kolegami vyrozumení o smrti slovenského občana, zhodou okolností sa jedná o policajného dôstojníka," dodal Homola. Nechcel uvádzať ďalšie podrobnosti.

Cestujúci, ktorí išli v sobotu v noci vlakom na trase České Budějovice - Praha, sa stali svedkami tragédie, píše server iDnes.cz. Z okna rozbehnutého vlaku totiž vyskočil muž zo Slovenska. Pri páde utrpel smrteľné zranenia.

Muž skočil z vlaku krátko pred jednou hodinou rannou. Z okna sa mal vrhnúť v okamihu, keď sa vlak blížil k železničnému viaduktu. Slováka, ktorý sa správal veľmi čudne už od začiatku cesty, si podľa polície všimli aj ostatní ľudia, píše český portál. Keď potom zistili, že muž z vagónu zmizol, upozornili sprievodcu, že dotyčný muž zrejme skočil z okna. Vlak potom musel zastaviť a telo samovraha začali hľadať policajní psovodi.

"Cudzinec utrpel pri páde zranenia nezlučiteľné so životom, spadol totiž priamo na zábradlie. Lekár, ktorý bol privolaný na miesto, vylúčil cudzie zavinenie," uviedla hovorkyňa českej polície Regina Tupá.

Dodala, že policajti overili totožnosť muža podľa dokladov, ktoré mal pri sebe. Na miesto dorazila aj výjazdová skupina kriminálnej polície. Prečo si muž siahol na život, je zatiaľ nejasné, nenašiel sa ani žiaden list na rozlúčku. Príčinu nešťastníkovho činu by malo objasniť až policajné vyšetrovanie, dodáva iDnes.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu