Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Rodina zo Slovenska mala nútiť v Hamburgu ženy k prostitúcii

ilustračné foto
ilustračné foto

HAMBURG - Početná rodina zo Slovenska nalákala až 20 žien do Hamburgu a nútila ich tam k prostitúcii. Polícia zadržala troch členov rodiny, podozriví sú hlavne dvaja z celkovo piatich bratov.

Sú obviňovaní z obchodu s ľuďmi a zločineckej skupiny. Napísala to agentúra DPA s odvolaním sa na hamburského policajného hovorcu Mirka Schreibera.

Rodina zo Slovenska žila v hoteli pri hlavnej stanici v nemeckom prístave pri ústí Labe. Za hlavných podozrivých z pasáctva a nútenia k prostitúcii sú považovaní bratia vo veku 35 a 45 rokov, ktorých ale ostatní členovia rodiny v ich činoch podporovali. "Spolupracovali na tom všetci," povedal Schreiber.

Zatykače boli vydané na matku (63) rodiny, manželku (26) jedného z hlavných podozrivých a na jedného mužského príslušníka rodiny.

Skupina podľa polície lákala ženy do Hamburgu od roku 2009. Obete boli vo veku od 17 do 35 rokov. Niektorým gang sľuboval zabezpečiť zamestnanie upratovačky, iné sa už aj na Slovensku živili ako prostitútky. Ženy, ktoré nechceli prostituovať dobrovoľne, boli k tomu nútené bitím a ďalším násilím. Peniaze, ktoré ženy takto zarobili, im rodina zabavovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu