Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Praha chce z prostitútok spraviť živnostníčky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA - Zlegalizovať prostitúciu by chceli predstavitelia českého hlavného mesta. Navrhnú to parlamentu. Z ľahkých žien by sa mali stať živnostníčky, ktoré by platili dane. Napísal to server idnes.cz.

Praha chce týmto spôsobom "najstaršie remeslo" regulovať. "Vychádzali sme z predpokladu, že nie je reálne prostitúciu (...) účinne zakázať. Možné je len stanoviť určité pravidlá tak, aby prostitúcia nebola verejnosťou pociťovaná ako výrazný problém verejného poriadku a aby nepredstavovala vážne zdravotné ohrozenia," uviedol námestník primátora mesta Rudolf Blažek.

Každý, kto by sa chcel živiť prostitúciou alebo prevádzkovať nevestinec, by podľa českého servera musel na radnici danej obce požiadať o povolenie. V prípade nevestincov by potom radnica ešte v rámci povolenia mohla stanoviť prevádzkovú dobu zariadenia a jeho maximálnu úžitkovú plochu.

Prostitútky a prostitúti by podľa návrhu zákona prišli na úrad, predložili by všetky potrebné doklady a od radnice či magistrátu by dostali preukaz, ktorá by im dovoľovala živiť sa svojím telom.

Preukaz by platil len v obci, ktorá ju vydala. Ak by chceli prostitútky "podnikať" inde, nechali by si vystaviť ďalší preukaz. Aby však zákon vôbec začal platiť, muselo by dôjsť k zmene niekoľkých ďalších zákonov.

Novela vyššie uvedeného zákona vznikla už pred dvoma rokmi. V parlamente ju však nazačali ani prejednévať, dodal idnes.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu