Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Hral sa na ostreľovača, spustil policajnú akciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PLZEŇ - Pocity ostreľovača si chcel podľa polície vyskúšať Plzeňan (27), kvôli ktorému musel byť v noci na stredu na niekoľko desiatok minút uzavretý tunel Valika na obchvate Plzne.

Fanúšik bojových športov a airsoftu si s maketou ostreľovacej pušky ľahol na svah k tunelu a cez puškohľad sledoval autá prechádzajúce Valikou. Policajtov na neho upozornil v utorok večer jeden z vodičov, muža polícia chytila v stredu. Informovala o tom policajná hovorkyňa Martina Kohoutová.

"V utorok krátko po 21:00 telefonoval vodič prechádzajúci tunelom na tiesňovú linku, že si všimol na pravej strane muža, ktorý zrejme drží pušku a mieri do tunela," uviedla.

Polícia okamžite spustila rozsiahlu akciu, na monitoroch kamerového systému skutočne príslušného zaznamenala. "Následne bol tunel na asi 30 minút uzavretý a doprava bola zvedená z diaľnice D5," uviedla hovorkyňa. Na miesto prišli policajné hliadky, zásahová jednotka, psovodi, kriminalisti. Policajti uzavreli prístupové cesty okolo Valiky a prehľadávali okolie. Do akcie bol nasadený aj vrtuľník.

Pátranie pokračovalo aj dnes ráno, počas niekoľkých hodín sa podarilo muža vypátrať. Policajtom povedal, že si chcel vyskúšať pocity ostreľovača. Správanie mladíka by mohlo byť posúdené vzhľadom k tomu, že išlo o maketu zbrane, len ako priestupok.

Prípadom sa teraz zaoberá plzeňská polícia. Tá súčasne varuje občanov, aby podobné správanie nenapodobňovali. "V dôvodnej obave o ľudské životy a zdravie by policajti mohli veľmi razantne zakročiť," uviedla Kohoutová. Malé podľa jej slov nie sú ani náklady na celú policajnú akciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu