Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Našli čiernu skrinku z havarovaného lietadla

Požiar zničil takmer celé lietadlo
Požiar zničil takmer celé lietadlo

PEKING - Čiernu skrinku z lietadla, ktoré v utorok havarovalo pri pristátí na severovýchode Číny, už našli. Podľa čerstvej bilancie si nešťastie vyžiadalo 42 ľudských životov. Zvyšných 54 ľudí, ktorí boli na palube, sa podarilo zachrániť, väčšina z nich je zranená. Informovala o tom dnes agentúra AFP. Pôvodné informácie uvádzali 43 mŕtvych.

Lietadlo typu Embraer 190 letelo na vnútroštátnej linke a za hmly minulo na letisku Lin-tú pri meste I-čchun pristávaciu dráhu a začalo horieť. Podľa čínskych médií malo lietadla Embraer technické problémy už v minulosti.

Letecké nešťastie podobného rozsahu sa v Číne nestalo už šesť rokov. Na palube havarovaného lietadla bola päťčlenná posádka a aj päť detí. Záchranu viac ako polovice cestujúcich považujú za zázrak. Požiar totiž lietadlo úplne zničil a okrem zadnej časti z neho skoro nič nezostalo. Podľa čínskej televízie sa našlo osem tiel vo vzdialenosti 30 metrov od trosiek.

Agentúra Nová Čína vysvetlila rozdiel v počte obetí tým, že jedno z tiel bolo roztrhnuté napoly a záchranári ho počítali dvakrát. Medzi tými, ktorí prežili je aj pilot, je však natoľko zranený, že nemôže hovoriť. Jeden zo zranených bol Číňan so zahraničným pasom, ale Nová Čína neoznámila, odkiaľ bol.

Príčiny nešťastia zatiaľ oficiálne nestanovili, časopis Cchaj-ťing napísal, že parametre letiska pri I-čchune nepredpokladajú prevádzku za tmy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu