Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Muž sa aj s rodinou zabarikádoval v jaskyni!

Budova pokladne a predajne suvennírov vedľa jaskyne
Budova pokladne a predajne suvennírov vedľa jaskyne

JESENÍK - Muž sa v nedeľu násilím vlámal do jaskyne a spolu so ženou a dvoma malými synmi sa v nej zabarikádoval! Vyhrážal sa použitím strelnej zbrane a opustiť úkryt ho nakoniec prinútili až vyjednávači. K nezvyčajnej udalosti došlo v českej jaskyni Na Pomezí v okrese Jeseník. O prípade informovala policajná hovorkyňa Tereza Neubauerová.

Rodina k jaskyni prišla v noci. Muž sa najprv vlámal do administratívnej budovy, kde sa snažil nájsť kľúče. Spustil však alarm, vchod od jaskyne preto neskôr otvoril násilím. Rodina si potom začala hľadať miesto, kde sa uloží. "Na všetko boli veľmi dobre vybavení. So sebou mali baterku, spacie vaky, teplé oblečenie aj dostatok potravín," uviedla Neubauerová. Políciu ráno privolali zamestnanci jaskyne., rodinu ale našli zabarikádovanú za kôpkou kameňa.

Muž potom začal hroziť zbraňou. "Obklopil sa rodinou a so slovami 'Okamžite bežte preč lebo sa niečo stane' odmietal opustiť jaskyňu," doplnila hovorkyňa. Presvedčili ho až policajní vyjednávači a muž odovzdal aj dve pištole. Nakoniec vyšlo najavo, že boli plynové. Lekárske vyšetrenie ukázalo, že muž bol pod vplyvom omamných látok. Policajti ho druhý deň obvinili kvôli z poškodenia cudzej veci. Spôsobené škodu vyčíslili na 20 tisíc českých korún (asi 800 eur).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu