Štvrtok6. jún 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Gang má na svedomí 17 lúpeží za 1,3 milóna!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA/ZLÍN - Sériu sedemnástich lúpeží má na svedomí gang páchateľov, ktorých chytili českí kriminalisti na severe Moravy. Skupina lúpila v kasínach, banke a nepohrdla ani benzínkami.

Šesť páchateľov zo severnej Moravy napokon skončilo v rukách zlínskych kriminalistov. Päť z obvinených poslal súd priamo do väzby, šiesty je stíhaný na slobode.

"Muži vo veku od 19 do 32 rokov prepadli sedemnásť objektov, ich cieľom boli najmä herne a kasína, dvakrát prepadli čerpaciu stanicu a raz si trúfli na banku. Spôsobili približne škodu vo výške 1,3 milióna korún," uviedol šéf českých kriminalistov Henrich Kučera.

Šestica páchateľov sa vzájomne poznala, lúpeže spáchala v rôznom zložení. Prvú lúpež naplánovali už vlani v auguste. Pri lúpežiach si počínali veľmi obozretne. Dvaja si najskôr obhliadli vybrané miesto, potom sa zamaskovali šatkami alebo kuklami a išli za obsluhou, tretí čakal v aute a staral sa o rýchly odvoz z miesta činu. Boli vyzbrojení plynovou pištoľou, slzným sprejom a v niektorých prípadoch i elektrickým paralyzérom.

Jeden z nich vždy namieril pištoľ na obsluhu a vynútil si peniaze z peňaženky aj z trezoru. Pri odchode potom zamestnancov nútili, aby si ľahli na zem a striekali im do očí sprej.

Polícii sa dokonca podarilo zaistiť časť ukradnutých peňazí, približne pol milióna korún, a tovar, ktorý si páchatelia za peniaze nakúpili, napríklad chladničku, práčku alebo mikrovlnnú rúru. Ako sa bude nakladať s týmito vecami, rozhodne súd.

"Málokedy sa podarí zabaviť toľko peňazí v hotovosti, páchatelia väčšinou všetko prehrajú na automatoch alebo splatia dlhy," doplnil Kučera. Páchateľom hrozí väzenie na desať až 12 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu