Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zadržali podozrivých z výroby drog, po lieky jazdili na Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KROMĚŘÍŽ - Polícia odhalila trojicu mužov, ktorých podozrieva z výroby pervitínu na rôznych miestach. Zadržaní boli v stredu v Kunoviciach po dokončení várky, keď išli predávať drogu svojim odberateľom, povedal dnes policajný hovorca Aleš Mergental.

Podľa kriminalistov boli muži obvinení z nedovolenej výroby a iného nakladania s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi. Zásobovali narkomanov z celého Slovácka. V prípade uznania viny im hrozí až päť rokov väzenia.

"Hlavný výrobca pervitínu má štyridsaťdva rokov, pochádza z okolia Uherského Ostrohu a za výrobu pervitínu bol už trestaný. Jeho dvadsaťšesťročný spoločník - vodič - nebol zatiaľ trestne trestaný. Tretím komplicom, ktorý zaisťoval rekreačnú chatu, je tridsaťšesťročný muž, ktorý bol už trestne stíhaný ako za spáchanie majetkových, tak násilných trestných činov, " priblížil Mergental.

Dodal, že dvadsaťštyriročný muž v poslednom štvrť roku vyhľadával aj iné miesta. Drogu údajne jazdil vyrábať do domov svojich odberateľov. Muž, ktorý viedol celú výrobu a distribúciu, sa nechával voziť autom, pretože sám o vodičské oprávnenie prišiel. Zadržaný šofér ho údajne navyše vozil na Slovensko, odkiaľ si muž prinášal voľnopredajné lieky, z ktorých potom drogu pripravoval.

Pervitín užívali on sám i obaja jeho spoločníci. Hlavnú časť vyrobenej drogy ale predávali. Polícii sa zatiaľ podarilo preukázať predaj minimálne 50 dávok. Ani jeden z trojice nepracuje. Zadržanie podozrivých predchádzalo niekoľkomesačné pátranie a preverovanie informácií. Kriminalisti prišli do vytypovanej chaty v rekreačnej oblasti v Buchlovickom okrese krátko potom, čo skončila výroba drogy. V chate zostal len pomocník, u ktorého našli menšie množstvo čerstvého pervitínu.

"Okamžite bolo vyhlásené operačné pátranie po hľadanom aute, s ktorým páchatelia odišli. O 20 minút potom zastavila policajná hliadka podozrivé auto uprostred Kunovíc. V osobnom aute so zahraničnou registračnou značkou bol hlavný výrobca drogy aj jeho pomocník spolu s cudzinkou, ktorá pervitín od nich odoberala . Skupinka smerovala k odberateľom do Uherského Hradišťa," uviedol Mergental s tým, že v aute našli kriminalisti približne desať gramov pervitínu a ďalšiu časť drogy, ktorá ešte čakala na dokončenie.

V danej rekreačnej chate policajti v pivnici našli upratané a schované kompletné zariadenia na výrobu pervitínu spolu so všetkými potrebnými chemikáliami. Podozriví si túto chatu na výrobu drogy vyberali v poslednej dobe často, podľa kriminalistov tu v uplynulých týždňoch varili pervitín dvakrát až trikrát týždenne. Správali sa pritom ale tak, že susedia v okolí vôbec nič netušili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu